fbpx
Annonce

La Liga følger tæt med i Barcas transfer-aktiviteter

FCBARCELONA.DK - 19.07.22

// Økonomi

Barca har været særdeles aktiv på transfermarkedet denne sommer og det sker trods en presset økonomi. La Liga organsationen følger tæt med, for de økonomiske fairplay-regler skal overholdes og det kan give problemer.

Andreas Christensen, Franck Kessie, Raphinha, Dembélé og senest Robert Lewandowski er blevet præsenteret som nye spillere. Dembélé var ganske vist i klubben sidste sæson også, men da hans kontrakt udløb den 30. juni og han først skrev under på en ny aftale i juli, regnes han som ny spiller.

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art


Christensen, Kessie og Dembélé har ikke kostet transfersummer, men det har Raphinha og Lewandowski. Selvom de eksakte beløb ikke er meldt ud, taler man om mere end 100 mio. euro i alt for de to.

De nye spillere skal naturligvis have løn og netop her kan Barca løbe ind i problemer. Det er årsagen til at La Liga følger meget tæt med i, hvad man foretager sig i den catalanske klub.

Barca kan købe ligeså mange spillere de vil, men det  afgørende er om de kan indskrives i La Liga og i Champions League. Det kræver at de økonomiske fairplay-regler overholdes, noget som Barca havde så store problemer med sidste sommer, at man modvilligt måtte sende ingen ringene end Leo Messi væk.

Mange spørger sig nok, hvordan Barca har råd til at investere så kraftigt. En del af forklaringen er salget af 10% af tv-rettighederne, hvor man forventer snart at sælge 15% mere. Indtægterne herfra nedbringer underskud, afdrager på gæld og skaber penge til spillerkøb.

Mere alvorligt er det med lønbudgettet, for Barca har stadig brug for at skære truppen ned med de spillere, der ikke indgår i planerne. Det ligner en svær kamp mod tiden, for La Liga skydes i gang om mindre end tre uger.

Man får et fingerpeg om små to uger, når La Liga udsender en rapport om klubbernes situation omkring lønbudget og grænsen for nye lønninger. Skrækscenariet er, at Barca ikke får lov til at indskrive en eller flere af de nye spillere.

Barcas ledelse er naturligvis fuldt bevidst om fairplay-reglerne og derfor er der forventninger om, at det lykkes at få kabalen til at gå op inden ligaen skyder den nye sæson i gang.

.:FORSIDE:.