fbpx

2011 - 2012

FCBARCELONA.DK - 16.12.19

© Getty Images

Når man kigger tilbage på sæsonen 2011/12 huskes den specielt for at det blev Pep Guardiolas sidste som træner for klubben. Han kørte simpelthen træt allerede midt på sæsonen, men det var først i maj måned at han meddelte sin afgang, efter fire fantastiske år med et hav af titler.

Sæsonen startede dramatisk med to opgør i den spanske Supercup mod Real Madrid. Barca fik en samlet sejr, men opgørene huskes specielt for at Mourinho helt umotiveret stak fingeren i øjet på Tito Vilanova, der på det tidspunkt var assistenttræner.

Som vinder af Champions League sæsonen før, var Barca også deltager i den europæiske Supercup, hvor Porto ventede. Her hentede Barca sæsonens anden titel med en 2-0 sejr.

I december måned var det så tid til deltagelsen i VM for klubhold, der denne gang blev spillet i Japan. Her var der ingen der kom i nærheden af at true Barca, der i finalen nærmest ydmygede brasilianske Santos med 4-0.

Den hjemlige liga udviklede sig hurtigt til det ventede kapløb mellem Barca og Real Madrid. En række unødvendige catalanske pointtab på udebane betød at Madrid hurtigt lagde afstand i tabellen og selvom Barca nærmede sig i slutfasen, blev tingene sat på plads med en 1-2 sejr til Real Madrid på Camp Nou. Dermed lykkedes det ikke for Guardiola og hans spillere at tangere de fire mesterskaber i træk som det legendariske ’Dream Team’ hjemførte i 90’ere. Barca endte 9 point efter Madrid på en stensikker 2. plads.

I Barcelona drømte man om at blive det første hold nogensinde der vandt Champions League to år i træk. Holdet gik planmæssigt og uden problemer videre fra gruppespillet og herefter blev Leverkusen og Milan sendt ud i de efterfølgende runder. I semifinalen ventede ærkerivalen Chelsea, der lagde ud med at vinde 1-0 i London. Barca havde alle muligheder for at komme til finalen, da de kom foran 2-0 på Camp Nou, var en mand i overtal og fik tilkendt et straffespark. Det brændte Messi og herefter viste Chelsea stor fight og hentede et 2-2 resultat i hus. Det var en svær pille at sluge for Barca’s spillere, for ingen var uenige i, at de over to kampe havde været klar bedst.

Efter skuffelserne i ligaen og Champions League sluttede sæsonen med en opmuntring, da Barca sikkert vandt pokalfinalen over Athletic Bilbao. Resultatet blev en catalansk 3-0 sejr. Semifinalerne mod Real Madrid havde været langt mere dramatiske. Her vandt Barca først 3-2 i Madrid, mens det på Camp Nou sluttede 2-2 efter en kamp hvor Barca længe var i store problemer.

.:FORSIDE:.