fbpx

1973 - 1981

FCBARCELONA.DK - 16.12.19

I 1971 blev Rinus Michels ansat som træner, og han i 1973 bragte Johan Cruyff til klubben. I sæsonen 1973/74 vandt Barca med 5-0 over Real Madrid på Santiago Bernabéu , først og fremmest grundet formidabelt spil af Cruyff. Barca vandt ligaen det år, men måtte se sig slået i pokalfinalen med 4-0 - af Real Madrid! På trods af den vundne liga, var der tale om nogle år med magert udbytte og Cruyff forlod klubben med pokalsejren i 1978.

I hans år i Barca havde han gjort stort indtryk på catalanerne som huskede ham som kongen på banen. Samme år forlod Michels også klubben.

I 1979 vinder Barca Europacuppen for pokalvindere 3-0 over Fortuna Dusseldorf og hele Catalonien går amok i glæde. Sæsonen efter kommer Allan Simonsen til klubben som afløser for Neeskens. "Simonét" vinder hurtigt catalanernes hjerter med sit gode og tekniske spil af høj klasse.

Et mørkt kapitel i Barca's historie er kidnapningen af af målslugeren Quini som var bortført i 25 dage indtil politiet fandt ham. 4 arbejdsløse prøvede at presse penge ud af Barca som hurtigt betalte - men bortførende blev afsløret. I disse dage var fodbolden for en gangs skyld ikke det vigtigste i Barca. 

Quini var netop kommet til klubben og heldigvis sluttede det lykkeligt med pokalsejren i 1981 med Quini på holdet.

.:FORSIDE:.