fbpx

Træning

FCBARCELONA.DK - 16.12.19


Efter i mange år at have trænet på banen ved fodboldskolen La Masia, lige bag ved Camp Nou, flyttede klubben i januar 2009 træningen til deres nye anlæg i udkanten af byen. Anlægget hedder Ciutat Esportiva Joan Gamper og er således opkaldt efter klubbens stifter. Helt præcist ligger anlægget i forstaden Sant Joan Despí.

Førsteholdet træner på bane nr. 1 (se billedet), som har samme græstype som på Camp Nou, så spillerne får optimale forhold. Samtidig er der lavet et træningslokale der lever op til alle krav, ligesom omklædningsrum og mødelokaler er i topkvalitet. Klubben ønsker at give spillerne og alle omkring holdet de bedst mulige forhold. Der er også etableret et særskilt presselokale til de traditionelle pressemøder, hvor træneren og spillerne udtaler sig inden kampene.

Artiklen fortsætter under annoncen


I modsætning til træningen ved La Masia, trænes der for lukkede døre og det er derfor ikke muligt at se spillere træne. Et gang om året i starten af januar åbnes der dog op for publikum, men når det sker, foregår det på B-holdets bane Mini Estadi ved siden af Camp Nou.

Der er dog mulighed for at besøge selve træningsanlægget. Ud over 1. holdets træningsbane, er der flere andre baner som diverse ungdomshold benytter til deres kampe og anlægget er således ofte åbent i weekenderne, når der spilles på de øvrige baner. Her har man ingen mulighed for tilfældigt at løbe ind i førsteholdsspillerne, da anlægget altid lukker for offentligheden, når de er til stede.

Man kan nemt komme ud til træningsanlægget fra byens centrum med den såkaldte Tramvia, linie T3, der en en slags sporvogn, der har start/slut på Via Diagonal. Sidste stop på denne tur ligger fem minutters gang fra Ciutat Esportiva Joan Gamper.

.:FORSIDE:.