fbpx

2002 - 2003

FCBARCELONA.DK - 16.12.19

Sæsonen startede med, at præsident Gaspart chokerede alle ved at ansætte Louis van Gaal som træner. Van Gaal var få år forinden blevet fyret og tilhængere kunne ikke lide hollænderen, men Gaspart mente han kunne skaffe succes i klubben.

Ligaen
Det kom aldrig til at køre for Barca i ligaen og det kostede Van Gaal jobbet midt i sæsonen. Serberen Radomir Antic fik den svære opgave, at få udviklingen vendt. Målet var, at ende blandt de 6 øverste i ligaen så holdet kunne deltage i europæisk fodbold næste sæson. Antic fik en god start og holdet bevægede sig igen op i tabellen, men nogle dumme nederlag betød, at 6. pladsen først blev sikret i allersidste spillerunde.

Pokalturneringen
For 2. år i træk blev den spanske pokalturnering blev en kort oplevelse for Barcelona. I første runde blev de chokerende slået ud af 3. divisionsholdet Novelda, så også i denne turnering var indsatsen under alt kritik.

Champions League
Til gengæld var indsatsen i Champions League utrolig flot. Efter overlegent spil i de indledende gruppespil nåede Barca til kvartfinalen hvor de mødte Juventus. Første opgør i Italien endte 1-1. I returopgøret spillede Barca klart bedst og havde fortjent at vinde, men de effektive italienere hev en 2-1 sejr hjem.

.:FORSIDE:.