Trænere

FCBARCELONA.DK - 05.09.19

© Getty Images

Ernesto Valverde (født 1964)

Efter Luis Enriques beslutning om at stoppe som træner for Barca skulle catalanerne på jagt efter en ny træner. Her faldt valget på den tidligere Barca-spiller, Ernesto Valverde, som i fire sæsoner havde stået i spidsen for baskiske Athletic Bilbao. Valverde var aktiv spiller på Camp Nou i to sæsoner fra 1988 til 1990.

Efter sin karriere som fodboldspiller startede Valverde sin trænerkarriere i Athletic Bilbao, hvor han blev assistenttræner. Senere blev han cheftræner i klubben og nåede siden hen at stå i spidsen for Espanyol, Olympiacos, Villarreal og Valencia, inden han vendte tilbage til Bilbao. Her var han i fire år, inden han skifte til Barca.

Det var især sportschef Robert Fernández, som var fortaler for at ansætte Ernesto Valverde som træner. Valverdes fortid i klubben og forståelse for catalanernes spillestil, samt hans solide trænererfaring gennem mere end 15 år gjorde, at ledelsen på Camp Nou var enige i beslutningen.

Jon Iñaki Aspiazu – assistenttræner
Tidligere midtbanespiller fra Baskerlandet, som også var assistenttræner for Valverde i Athletic Bilbao og derfor blevet taget med til Barcelona. Valverde og Aspiazu var også holdkammerater gennem flere sæsoner.

Joan Barbará – hjælpetræner
Var tidligere assistenttræner for Barca B og var en del af trænerteamet under Luis Enrique. Valverde har valgt at beholde Joan.

José Ramón de la Fuente – målmandstræner
Har haft en enkelt sæson som målmand for Barca B og har siden 2012 været målmandstræner for førsteholdet. Han er således endnu en af dem fra den tidligere trænerstab, der fortsætter under Valverde.

José Antonio Pozanco – fysisk træner

Edu Pons - fysisk træner


Antonio Gómez - fysisk træner

.:FORSIDE:.