Træner

FCBARCELONA.DK - 05.09.19


Ronald Koeman


Efter en problematisk og skuffende sæson med først Ernesto Valverde og dernæst Quique Setién på trænerbænken, kom Ronald Koeman til i august måned 2020.

Hollænderen har legendestatus i Barca fra hans tid som spilller i klubben fra 1989 til 1995, hvor han spillede en hovedrolle på det succesfulde Dream Team under ledelse af Johan Cruyff.

Koeman havde aldrig lagt skjul på, at hans allerstørste drøm som træner var at lede Barca. Derfor havde han også en klausul i sin kontrakt med det hollandske fodboldforbund, hvor han kunne kunne stoppe som landstræner med øjeblikkelig virkning, hvis tilbuddet kom fra Barca. Ingen andre klubber var nævnt i kontrakten.

Det var dog alligevel en svær beslutning for Koeman at takke ja til Barca, for det betød samtidig, at han ville gå glip af EM i 2021 med Holland, en slutrunde der som bekendt blev skubbet et år på grund af coronapandemien.

Koeman kom til Barca med en lang erfaring på trænerniveau, for udover det hollandske landshold har han tidligere trænet hold som Ajax, PSV, Valencia og Everton, for at nævnt nogle af klubberne.

Koeman begyndte straks at trimme sin trup, trods svære økonomiske forudsætninger. Spillere som Arthur, Rakitic, Vidal og Suárez blev sendt væk, men unge spillere som Pedri, Trincao, Araujo og Dest kom til, og talenter som Ansu Fati og Riqui Puig blev rykket op på førsteholdet.

Koeman ændrede straks på Barcas velkendte 4-3-3 formation og begyndte i stedet at spille ud fra en 4-2-3-1 opstiling, med to midtbanespilllere foran forsvaret.

.:FORSIDE:.