Træner

FCBARCELONA.DK - 05.09.19

© Getty Images

Quique Setién

Efter en periode med problemer med spil og resultater, besluttede Barca i december 2019 at sige farvel til Ernesto Valverde stort set midt på sæsonen.

I stedet valgte man at ansætte den erfarne Quique Setién, der senest havde trænet Real Betis, men som stod uden klub.

Det er en erfaren træner som Barca har ansat i stedet for Ernesto Valverde. Den 61-årige Quique Setién er garant for offensiv fodbold og det har helt sikkert været medvirkende til valget af ham.

Quique Setién havde tidligere været kædet sammen med et trænerjob i Barca. Han var et varmt emne til at afløse Luis Enrique to et halvt år tidligere, men dengang pegede pilen altså på Ernesto Valverde. Nu får Setién så det job, han helt sikkert længe har drømt om.

Setién har en lang aktiv karriere bag sig i spansk fodbold, hvor han spillede i mange år for sin barndomsklub Racing Santander, men også havde tre sæsoner hos Atlético Madrid. Han er noteret for i alt 557 officielle kampe, hvor nogle få af sæsonerne var i 2. division. Setién var offensiv midtbanespiller.

Da karrieren var slut, blev han træner, hvor han i 2001 fik ansvaret for netop Racing Santander. Siden har han trænet flere forskellige hold, senest Real Betis, som han frivilligt forlod sidste sommer efter to sæsoner. Siden har han været uden klub.

Setién er tilhænger af offensiv fodbold gennem boldbesiddelse, så her passer han umiddelbart rigtig godt til Barca. Her får han nærmest de optimale betingelser for at kunne prøve sine ideer af med et hold, der besidder alle de kvaliteter der kræves, for at spille på denne måde.

At Setién også er en god taktiker ser man ud af, at han er en ganske habil skakspiller. Han har deltaget i internationale turneringer og har blandt andre mødt legenderne Kasparov og Kárpov.

Der er dog heller ingen tvivl om, at Barca bliver Setiéns markant største udfordring som træner. Han har på intet tidspunkt haft et job der kommer i nærheden af det ansvar og pres der følger med, når man træner den catalanske storklub.

644x70

.:FORSIDE:.