fbpx

2012 - 2013

FCBARCELONA.DK - 16.12.19

© Getty Images

Tito Vilanova overtog trænerjobbet, efter at have været Pep Guardiolas assistent i fire succesfulde sæsoner. Det blev dog en turbulent sæson for Vilanova, for en kræftsygdom vendte tilbage og det tvang ham til en sygemelding på tre måneder i starten af 2013, hvor assistenttræner Jordi Roura ledede holdet fra sidelinjen.

Sommerens mest markante forstærkning hed Jordi Alba, der havde en fortid i klubbens fodboldskole La Masia.

Sæsonen blev indledt med, at Barca tabte den spanske Supercup mod Real Madrid. Første opgør blev vundet med 3-2 på Camp Nou, mens Madrid vandt med 2-1 på Bernabeu. Dermed vandt madrilenerne samlet på reglen om udebanemål.

Barca tog gevaldigt revanche når det gjaldt ligaen, hvor det hurtigt skulle vise sig, at de var klart stærkeste hold af alle. De holdt sig helt fremme i tabellen hele vejen og titlen blev sikret tre runder før sæsonen var slut. Det skete med imponerende 100 point ud af 114 mulige, hvilket var rekord for Barca og en tangering af Real Madrids tidligere rekord. Samtidig endte Messi som ligaens suveræne topscorer med 46 mål foran Ronaldos 34.

I pokalturneringen Copa del Rey, viste Barca også stor styrke, hvor de uden de store problemer nåede frem til semifinalen, hvor Real Madrid ventede. Her startede det godt med 1-1 på Bernabeu, men i returkampen vandt de hvide med 1-3 og Barca var ude af turneringen.

I Champions League kom Barca forholdsvist let videre fra gruppespillet med en førsteplads. I de efterfølgende kampe var det ikke helt så overbevisende, men Barca evnede alligevel at eliminere Milan og Paris SG, hvorefter de stod i semifinalen mod Bayern München. Her oplevede holdet den helt store nedtur, hvor de første tabte med 4-0 i Tyskland og derefter 0-3 på Camp Nou. Samlet set 0-7 og der var røde ører i Barcelona efter sådan en ydmygelse.

.:FORSIDE:.