fbpx

2015-2016

FCBARCELONA.DK - 16.12.19

© Getty Images

Sæsonen 2015/16 blev endnu en stor succes for Barca, der hentede fire titler – UEFA Supercup, VM for klubhold, det spanske mesterskab og Copa del Rey.

Den første titel der kom i hus var UEFA Supercup, hvor Sevilla var modstanderen. Det blev en dramatisk og spændende affære, hvor man måtte ud i forlænget spilletid. Resultatet blev en 5-4 sejr til Barca, efter at de havde ført med 4-1 i den ordinære kamp. Sejrsmålet blev sat ind af Pedro, blot få dage inden han skiftede til Chelsea.

Sæsonstarten bød også på en skuffelse, da Barca måtte se sig besejret i den spanske Supercup, hvor de mødte Bilbao over to kampe. Barca kunne slet ikke få det til at køre i første kamp og de tabte fortjent med 4-0. Dermed så det mere end svært ud og der blev aldrig spænding om det samlede resultat i returkampen, der sluttede 1-1.

I ligaen lagde Barca godt fra start og var med i toppen fra første runde. Holdet viste stor stabilitet, mens de nærmeste rivaler fra Real Madrid og Atlético Madrid tabte nogle kampe. Vinterens store højdepunkt var en 0-4 sejr over Real Madrid på Bernabeu. De flotte resultater betød, at Barca opbyggede et solidt forspring på hele 9 point og det lignede længe et sikkert mesterskab til catalanerne, lige indtil krisen kom. Holdet løb ind i tre nederlag i træk, bl.a. til Real Madrid på Camp Nou og så var ligaen igen en helt åben affære. Barca rejste sig dog igen og vandt i de sidste fem runder og kunne dermed lade sig hylde som spanske mestre for andet år i træk.

I Champions League kom Barca planmæssigt videre fra gruppespillet uden de store problemer. Arsenal blev sikkert sendt ud af 1/8 finalen, hvorefter Atlético Madrid ventede i kvartfinalen. Barca lagde ud med en 2-1 sejr på Camp Nou efter en svær kamp, men i returkampen måtte de se sig besejret med 2-0. Det nederlag faldt sammen med den krise som holdet oplevede i ligaen. Dermed brast drømmen om at vinde Champions League to år i træk, som det første hold nogensinde.

Midt på sæsonen skulle Barca til Japan for at deltage ved VM for klubhold. Her fejede de alt modstand af bordet og vandt overlegent finalen med 3-0 over argentinske River Plate, på to scoringer af Suárez og en af Messi.

I pokalturneringen Copa del Rey var der ingen slinger i valsen. Barca spillede sig med stor sikkerhed hele vejen til finalen uden at tabe en eneste kamp. Her mødte de Sevilla og det blev en dramatisk kamp. Mascherano blev udvist efter en halv time og det betød, at Barca kom under pres. De kæmpede dog heroisk og holdt stand resten af kampen, der måtte ud i forlænget spilletid. Sevilla fik også en mand udvist og det udnyttede Barca til at få et overtag. Det resulterede i scoringer af Jordi Alba og Neymar og Barca kunne dermed slutte sæsonen af med endnu en titel.

2015/16 sæsonen blev dermed endnu en stor succes for Luis Enrique i hans andet år som træner for klubben, selvom der også blev budt på et par skuffelser undervejs, specielt i Champions League.

.:FORSIDE:.