fbpx

Ledelse

FCBARCELONA.DK - 05.09.19


Præsident - Joan Laprota

Joan Laporta blev valgt ved et præsidentvalgt i marts 2021, efter at klubben nogle måneder havde haft en midlertidig ledelse, idet den daværende præsident Josep Maria Bartomeu var trådt tilbage i utide i efteråret 2020.

Joan Laporta var også præsident i perioden fra 2003 til 2010, hvor han blandt andet havde stor succes med at udnævne Pep Guardiola til træner, hvilket skabte den mest succesrige periode i klubbens lange historie.

Det var en klub i store problemer som Joan Laporta overtog, ikke mindst økonomisk. Underskuddet var massivt og gælden nærmest uoverskuelig. Der var ikke penge til spillerkøb og lønbudgettet var alt for højt i forhold til de økonomiske fairplay regler.

Det fik den konsekvens, at Laporta måtte opgive at forlænge med Leo Messi, der ellers gerne ville blive til under halv løn, men selv det var der ikke råd til.

Ved sin tiltrædelse tvivlede Laporta offentligt på om Ronald Koeman var det rigtige træner for holdet. Hollænderen fik dog en chance, men det holdt kun til oktober måned, hvor Koeman blev fyret. I stedet kom Barca-legenden Xavi til.

Laporta udnævnte Rafa Yuste til vicepræsident, mens Mate Akemany er sportsdirektør.

.:FORSIDE:.