Ledelse

FCBARCELONA.DK - 05.09.19


Præsident - Josep Maria Bartomeu


Josep Maria Bartomeu tiltrådte som præsident for FC Barcelona i janaur 2014, da hans forgænger Sandro Rosell valgte at trække sig fra posten i utide. Inden da, havde Bartomeu været vicepræsident siden 2010.

Bartomeu og den øvrige ledelse blev sommeren 2015 genvalgt ved præsidentvalget, hvor man slog Joan Laporta med en ganske klar margin.

Bartomeu er født i 1963 og har været medlem af klubben siden 1974.

Efter at Barca i starten af 2015 valgte at fyre sportschef Andoni Zubizarreta, har man i stedet skabt en ny teknisk komite som skal arbejde med klubbens område indenfor fodbold.

Den tekniske komite består af fire personer. Som ventet blev klublegenden Carles Rexach et af de fire medlemmer og han er ansat på grund af hans enorme kendskab til klubben, den fodboldmæssige model på Camp Nou, ungdomsarbejdet og spansk fodbold generelt. Han får selskab af italienske Ariedo Braida, som har en enorm viden indenfor det internationale transfer-marked.

Komiteen har yderligere to medlemmer og her er der tale om vicepræsident Jordi Mestre og bestyrelsesmedlem Javier Bordas, som blandt andet er klubbens repræsentant hos det spanske ligaforbund (LFP) og det spanske fodboldforbund (RFEF).

Disse fire personer skal i samarbejde med Ernesto Valverde planlægge den kommende sæson og hvordan catalanerne skal agere på transfer-markedet til sommer, hvor man ikke direkte kan hente spillere til klubben.

.:FORSIDE:.