FCBARCELONA.DK - 16.12.19

Hele syv nye spillere kom til klubben - heriblandt Samuel Eto'o, Deco og Henrik Larsson. Sæsonen blev indledt med fire alvorlige knæskader - Edmilson, Gabri, Motta og Larsson, så Rijkaard måtte ofte benytte spillere fra B-holdet.

Samuel Eto'o fik stor succes i sin første sæson og han blev holdets topscorer og sluttede som den næstmest scorende i ligaen. Ronaldinho imponerende endnu en gang alle og Fifa kårede ham som verdens bedste spiller i 2004.

Ligaen:
Barca lagde godt ud og lå i toppen af ligaen straks fra start. De indtog hurtigt 1. pladsen og udbyggede langsomt et solidt forspring ned til Real Madrid på 2. pladsen.  Barca's 1. plads var aldrig for alvor truet og Barca sikrede sig mesterskabet 3 spillerunder før slut. Ud over at vinde ligaen, var Barca det hold der scorede flest mål og lukkede færrest ind.

Copa del Rey - pokalturneringen
I modsætning til ligaen, blev pokalturneringen ingen succes. I 1. runde mødte Barca Gramanet fra den 3. bedste række i spansk fodbold og med et meget skuffende 1-0 nederlag var pokalturneringen slut for FC Barcelona.

Champions League
Barca trådte ind i turneringen i 1. gruppespil og de sikrede sig en 2. plads i deres pulje efter Milan. Det gav adgang til 1/8-finalen hvor Chelsea ventede. Det blev til to intense kampe med masser af polemik op til og efter kampene. Barca lagde ud med at vinde 2-1 på Camp Nou, men Chelsea vandt returopgøret med 4-2.

Den alt for tidlige eliminering af Champions League var den helt store skuffelse for Barca denne sæson. De spillede bedre end Chelsea i de to kampe, men den engelske effektivitet blev afgørende.