fbpx
Annonce

Liste: Barca havde de højeste lønninger i 2023

Peter Vyff - 20.02.24

// Økonomi

Barca har fortsat store økonomiske problemer, der skaber forhindringer, især på transfermarkedet. Catalanerne har især haft fokus på at sænke spillertruppens høje lønninger, der sidste år var de højeste i Europa.

Corona-pandemien har sat sine dybe spor i Barcas historie, da den har fik store økonomiske konsekvenser for klubben. Catalanerne måtte se deres indtægter dale drastisk, og da udgifterne samtidig var tårnhøje, satte det ledelsen i alvorlige problemer.

Artiklen fortsætter under annoncen


Og selvom det efterhånden snart er fire år siden, er det fortsat noget som ledelsen forsøger at tøjle, da man stadig ikke er i mål med kravene for Financial Fair Play. Det skyldes, at lønningerne fortsat er alt for høje, selvom indtægterne dog er stødt stigende.

Catalanerne har derfor fokus på at sænke lønbudgettet, som i tiden under Josep Maria Bartomeu eksploderede til uanede højder. Men til trods for at den nuværende ledelse under Joan Laporta har gjort alt for at mindske de høje lønninger, må der siges at være et stykke vej endnu.

Det understreges især af den liste som fodboldmediet 90min. forleden kunne bringe, der viste, at Barca havde de højeste lønninger i 2023. Catalanerne udbetalte ikke mindre end 639 mio. euro i løn, hvor Frenkie de Jong var den bedst betalte, og fik mere end Jude Bellingham og Toni Kroos tilsammen.

Paris Saint-Germain endte ikke overraskende på andenpladsen med 617 mio. euro, hvor Kylian Mbappé fik hele 72 mio. euro i løn. PSG skilte sig dog af med Lionel Messi og Neymar og havde de været på lønningslisten, havde toppet listen med længder.

Manchester City kommer ind på en tredjeplads med 554 mio. euro, imens Real Madrid og Liverpool afslutter top fem med henholdsvis 453 og 429 mio. euro. Ærkerivalerne fra Madrid bruger dermed næsten 200 mio. euro mindre i løn end Barca, hvilket må siges at være bemærkelsesværdigt.

Top 10 ser således ud:

1. FC Barcelona - 639 mio. euro.
2. Paris Saint-Germain - 617 mio. euro.
3. Manchester City - 554 mio. euro.
4. Real Madrid - 453 mio. euro.
5. Liverpool - 429 mio. euro.
6. Bayern München - 416 mio. euro.
7. Chelsea - 397 mio. euro.
8. Manchester United - 381 mio. euro.
9. Tottenham Hotspur - 289 mio. euro.
10. Juventus - 283 mio. euro.



.:FORSIDE:.