fbpx
Annonce

Avis: Skader har sparet på Barcas lønbudget

Peter Vyff - 19.02.24

 


Barca har været ekstremt hårdt ramt af skader i denne sæson, hvilket også har sat sine spor i resultaterne. Ledelsen har dog formået at sammensætte spillerkontrakterne således, at skaderne mindsker udgiften til lønninger.

Sæsonen har langt fra udviklet sig som forventet for Barca, der trods en udemærket start, har måtte se Real Madrid trække fra i toppen af La Liga. Catalanerne måtte også se sig slået af ærkerivalerne i den spanske Super Cup, imens det heller ikke bliver til en sejr i Copa del Rey, efter nederlaget til Athletic Club Bilbao allerede i kvartfinalen.

Artiklen fortsætter under annoncen


Og selvom spillet på banen langt fra har levet op til forventningerne, skal en stor del af skylden også tilskrives holdets mange skader. Xavi har i lange perioder været uden en række nøglespillere som Frenkie de Jong, Pedri, Raphinha, Gavi, Balde og Robert Lewandowski, hvilket naturligvis også har haft indfyldelse på de dårlige resultater.

Ledelsen kan dog glæde sig en smule over, at de mange skader har haft positiv indflydelse på lønbudgettet. Det skriver avisen Sport, der kan fortælle, at ledelsens nye måde at skrive kontrakter på, angiveligt har sparet Barca for omkring 10 mio. euro.

Det skyldes, at der er indført en række klausuler i spillernes kontrakter, hvor lønningerne falder, hvis de ikke har spillet mere end 60% af kampene over en sæson.

Sport går dog ikke dybere ned i deltaljer med, hvordan reglerne helt konkret hænger sammen. Men set i lyset af ledelsens fokus på at nedbringe spillernes lønninger, er det ikke utænkeligt, at man har indført en række præstationsafhængige klausuler, der sikrer en del fleksibilitet i lønbudgettet.



// Økonomi
.:FORSIDE:.