fbpx
Annonce

Barca og Nike håber at lukke aftale denne måned

Peter Vyff - 08.05.24

// Nike

Samarbejdet mellem Barca og Nike så for nogle måneder siden ud til at ende i en grim skilsmisse. Parterne nærmer sig dog nu en ny 10-årig aftale, og ledelsen håber angiveligt at kunne færdiggøre forhandlingerne i denne måned.

Joan Laporta bekræftede i starten af året, at man forsøgte at komme ud af sponsoraftalen med Nike, der har fungeret som Barcas trøjesponsor i mere end 25 år. Catalanerne afsøgte i stedet mulighederne for en forbedret aftale andetsteds, og især Puma blev i lang tid betragtet som en mulig kandidat til at overtage sponsoratet.

Situationen tog dog en drastisk drejning i sidste måned, hvor Barca og Nike besluttede sig for at fortsætte partnerskabet med en ny og mere lukrativ kontrakt. Parterne har sidenhen siddet ved forhandlingsbordet og diskuteret de små detaljer, og ifølge avisen Mundo Deportivo nærmer aftalen sig nu sin afslutning.

Artiklen fortsætter under annoncen


Kilder i klubben har angiveligt bekræftet, at forhandlingerne er så fremskredne, at man forventer at kunne offentliggøre en ny aftale denne måned. Det er hovedsageligt vicepræsidenten, Rafa Yuste, og marketingsdirektøren, Juli Guiu, der har stået for drøftelserne med amerikanerne, der nu ser ud til at bære frugt.

Den nye aftale forventes at blive på 10 år og startende fra den 1. juli, hvilket betyder, at Barca kan få løst deres problemer med Financial Fair Play. Kontrakten indeholder nemlig en underskriftsbonus på mere end 100 mio. euro, samt kan klubben se frem til at modtage i omegnen af 120 mio. euro årligt i sponsorindtægt.

Det beløb kan angiveligt stige til omkring 190 mio. euro, hvis en række variabler bliver opnået, og det beløb er dermed væsentligt højere end de 80 mio. euro, som den nuværende aftale beløber sig på. Catalanerne skulle samtidig også have sikret sig bedre vilkår på onlinehandel og større indflydelse på trøjernes design.

.:FORSIDE:.