fbpx

Barca på 7. plads når det gælder indtægter i Europa

FCBARCELONA.DK - 16.11.23

 


Trods Barca massive økonomiske problemer, har klubben stadig en af de største økonomier i europæisk fodbold, men målet er at komme længere op på listen end den øjeblikkelige syvendeplads.

Indtægter og succes hænger uløseligt sammen i moderne topfodbold. Mange penge er dog ingen garanti for succes, men mulighederne øges naturligt i takt med, at man har råd til de bedste spillere.

Derfor handler det om for alle klubber med store ambitioner, at skabe så mange indtægter som muligt. Nu har det internationale revisionsfirma Deloitte lavet en liste over de klubber der har de største indtægter. Det skriver avisen Mundo Deportivo.

Artiklen fortsætter under annoncen


Deloitte medregner indtægter fra tv-rettigheder, billetsalg, kommercielle indtægter, trøjesalg og salg af anden merchandise. Der medregnes altså ikke indtægter spillersalg, eller ekstraordinære og enkeltstående frasalg af aktiver, som man f.eks. så det hos Barca sidste år, da der skulle skaffes penge i kassen.

Øverst på listen ligger Manchester City med 731 mio. euro og de følges af Real Madrid med næsten 714 mio. På tredjepladsen finder man Liverpool med 702 mio. euro, hvorefter følger Manchester United, PSG og Bayern München. Barca tager en 7. plads med 638 mio. euro.

Premier League tager altså tre ud af de fire første pladser og det bekræfter at engelsk fodbold skaber de største indtægter i Europa.

Barca ligger således pænt placeret i dette selskab, men ambitionerne hos præsident Laporta er naturligt at skabe flere indtægter. Lige nu hæmmes økonomien af lavere billetsalg, fordi den midlertidige hjemmebane på Lluis Companys kun rummer halvdelen af tilskuerne fra Spotify Camp Nou. Det trækker færre turister til og dermed falder salget af trøjer og merchandise også.

Når Sportify Camp Nou igen kan bruges i fuldt omfang i 2026, vil man med stor sandsynlighed se Barca avancere på listen, måske til et niveau som rivalerne fra Real Madrid.// Økonomi
.:FORSIDE:.