fbpx
Annonce

Joan Laporta ansætter sin søster og sin kusine

FCBARCELONA.DK - 15.06.21

// Joan Laporta


Præsident Joan Laporta har vakt opsigt ved at ansætte både sin søster og sin kusine på vigtige poster i klubben. Det var ellers forbudt at ansætte familiemedlemmer, men den regel har Laporta fået ændret.

Den tidligere Barca-præsident Josep Maria Bartomeu fik indført en intern regel om, at medlemmer af klubbens ledelse ikke måtte ansætte familiemedlemmer så langt ud som i tredje led. Reglen blev indført for at undgå anklager om tjenester og nepotisme.

Den regel har præsident Joan Laporta med sin bestyrelses godkendelse nu fået slettet, så han kan få sin søster og kusine ind på vigtige positioner i klubben.

Hans søster, Maite Laporta, bliver compliance officier og får dermed ansvaret for, at alt foregår efter reglerne i klubben. Hun skal dermed kontrollere sin egen bror og hans ledelse for de dispositioner der tages.

Kort efter blev det meldt ud, at kusinen Marta Segu i Estruch bliver chef for klubbens fond, Fundació Barca, der støtter sociale og velgørende formål.

Joan Laporta ønsker at have folk omkring som han ved han kan stole på og derfor er søsteren og kusinen hentet ind, selvom han risikerer at blive beskyldt for nepotisme.

.:FORSIDE:.