fbpx
Annonce

Planerne om en europæisk Superliga lever videre

FCBARCELONA.DK - 16.12.23

// Super League

Der har længe været stille om planerne med en ny europæisk superliga udenom UEFA, men i næste uge afsiger EU-domstolen dom i sagen og det kan blive startskuddet til gennemførelsen af det prestigefyldte projekt.

På torsdag skal EU-domstolen afgøre, om UEFA har monopol på fodboldturneringer i Europa og mange forventer, at de klubber der står bag planerne om en Superliga, med FC Barcelona og Real Madrid i spidsen, vil stå tilbage som vindere.

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art


EU baseres på det frie marked og derfor forventes der grønt lys til, at andre end UEFA kan arrangere klubturneringer. Bliver det tilfældet, kan de europæiske klubber for alvor begynde planlægningen af den nye liga.

Barca og Real Madrid er de eneste klubber der offentligt har holdt fast i planerne. For et par år siden var mange flere klubber med, men UEFA truede dem med hårde straffe og det fik klubberne til at falde fra, én efter én.

Ingen er i tvivl om, at en Superliga udenom UEFA vil være langt mere indbringende for klubberne end den aktuelle Champions League. Modsat må man også konstatere, at mange fodboldfans frygter at mindre klubber tabes på gulvet og aldrig kan komme med i det fine selskab.

Derfor handler det for klubberne om, at finde en retfærdig model der kan finde bred opbakning, men først skal EU-domstolen åbne døren for de næste skridt.



.:FORSIDE:.