fbpx
Annonce

Laporta: 'Vi står over for en historisk mulighed'

Peter Vyff - 21.12.23

// Super League

EU-domstolens afgørelse tidligere i dag betyder, at en ny europæisk Superliga fortsat er på tegnebrættet. Det var derfor en glad Joan Laporta, der efter afgørelse, sendte en officiel erklæring ud på klubbens vegne.

Fodboldorganisationerne FIFA og UEFA måtte i dag sande, at de ikke får held med at blokere dannelsen af en ny europæisk Superliga, da det vil betragtes som magtmisbrug af sportens styrende organer. Kendelsen betyder at Superliga-projektet kan fortsætte, med Barca og Real Madrid i spidsen.

I forbindelse med dagens afgørelse var det en tilfreds præsident Joan Laporta, som på klubbens vegne udtrykte sin tilfredshed.

Artiklen fortsætter under annoncen


'FC Barcelona har grundigt analyseret problemerne i europæisk fodbold, og vi mener, at det nuværende setup gavner klubber, som har uendelige økonomiske midler, der i nogle tilfælde kommer fra folk helt uden for fodboldverdenen. Af denne grund, og for at forsvare vores medlemmer, mener vi, at vi skal beskytte klubbens bæredygtighed og eksistens'.

'Vi har ikke til hensigt at gå imod de internationale turneringer. Tværtimod, med flere ressourcer kommer vi også i fremtiden til at være mere konkurrencedygtige. Det, vi ønsker, er en dialog for at skabe positive synergier, og vi står over for en historisk mulighed nu, hvor monopolsituationen ikke længere er en hindring' sagde Laporta.

Udover præsidenten, udsendte Barca også en separat erklæring: 'FC Barcelona vil gerne udtrykke sin tilfredshed med afgørelsen fra EU-domstolen, der godkender Super League-projektet. Som en af drivkræfterne bag Superligaen mener FC Barcelona, at dommen åbner vejen for en ny fodboldturnering på topniveau i Europa. Kendelsen har udtrykt modstand mod monopolet i fodboldverdenen, og vi ønsker at indgå i en dialog og komme med forslag til, hvordan fremtidens europæiske turneringsmodel skal være'.

Nu bliver det spændende at se, hvor mange og hvilke klubber der i den kommende tid vælger at udtrykke deres interesse i turneringen.

.:FORSIDE:.