fbpx
Annonce

Pedri: 'Xavi skal have æren for målet mod Atlético'

Simon Arun Vrábel - 09.01.23

// Atletico Madrid // Pedri

Med et løb ind i feltet som bragte minderne tilbage til Andres Iniesta, var Pedri ophavsmanden bag Barcas enlige mål, som sikrede de tre point imod Atlético. Efter kampen gav det unge midtbanetalent Xavi æren for det vigtige mål.

Selvom det var Dembélé som scorede Barcas enlige mål i søndagens svære udekamp imod Atlético Madrid, så var det Pedris forarbejde som de mange catalanske medier taler om dagen derpå. Pedri bliver i høj grad rost for at tage chancen og for selve løbet ind i feltet, men den flotte aktion skal Xavi have æren for hvis man spørger midtbanespilleren selv.

Det var midt i første halvleg af udekampen imod Atlético Madrid, da Pedri helt ufarligt modtog bolden fra danske Andreas Christensen midt på banen. Pedri tøvede lidt med at finde en afleveringsmulighed og med tre modstandere omkring sig, så situationen svær ud. Derfor var det overraskende at han satte farten op og løb ned mod feltet, hvor han satte to Atlético-spillere af, inden, han trak to andre til sig som gjorde, at Gavi blev fri til at sende bolden videre til Dembélé, som køligt scorede til kampens resultat på 0-1.

Artiklen fortsætter under annoncen


Efter kampen var Pedri hurtig til at give æren for hans flotte aktion til sin træner. 'Xavi fortæller mig altid, at jeg skal komme mere ind i feltet og skyde og at jeg skal tage flere risici og turde udfordre i en-mod-en. Jeg føler mig mere og mere komfortabel på den sidste tredjedel af banen, så Xavi skal have æren for dagens mål’, fortalte Pedri i et interview som avisen Sport bringer.

I søndagens kamp overraskede Xavi ved at spille med fire centrale midtbanespillere i form af Sergio Busquets, Frenkie de Jong, Gavi og Pedri. Sidstnævnte fik en noget uvant rolle som en falsk kantspiller på venstre fløj, men med en fremtrædende plads i holdets centrale spil, for at give plads til Balde på kanten. Den nye rolle fik også et ord med på vejen.

’I den rolle som jeg spillede i dag, er jeg tættere på modstanderens felt, og jeg har det bedre med at skulle skabe noget derfra. Derudover gav det holdet en større overlegenhed centralt på banen’.

Pedri blev hverken noteret for mål eller assist i søndagens aftenkamp, men der er ingen tvivl om, at Xavi var yderst tilfreds med hvad han så fra den 20-årige stortalent, som er indiskutabel i cheftrænerens stærkeste opstilling.



.:FORSIDE:.