fbpx

Barca har ikke tabt hjemme mod Atlético siden 2006

Simon Arun Vrábel - 02.12.23

 


Søndag aften gæster Atlético Madrid Montjuïc til en kamp, hvor begge hold har brug for alle tre point for at hænge fast i topstriden, men statistikken fortæller, at spanierne i mange år har haft det svært på Barcas hjemmebane.

I de kommende to runder af La Liga skal Barca først møde Atlético Madrid og dernæst Girona i to kampe, som kan bringe dem meget tættere på, eller længere væk fra drømmen om at genvinde ligatitlen. Selvom kampen mod Atlético Madrid på papiret ser svær ud, så plejer Diego Simeones mandskab sjældent at volde store problemer, når de besøger den catalanske hovedstad.

De seneste fem gange at de to klubber har stået overfor hinanden, har alle været i ligasammenhæng, og her er det blevet til tre sejre til Barca, imens en enkelt kamp er endt uafgjort, og en enkelt kamp er tabt. Det er samtidig tydeligt, at de rød-hvide fra Madrid har et væsentligt bedre tag på Barca når kampene spilles på Estadio Cívitas Metropolitano, for her skal man blot tilbage til sæsonen 2021/2022, for at finde den seneste sejr til Atlético, mens Diego Simeones hold til gengæld har det svært i Barcelona.

Artiklen fortsætter under annoncen


Siden den seneste Atlético-sejr på Camp Nou, som lægger helt tilbage i 2006, har Barca taget imod Madrid-holdet 24 gange, hvilket tæller kampe i ligaen, Champions League, Copa del Rey og supercuppen under dens gamle format. Samlet set er det blevet til 15 sejr og 9 uafgjorte kampe, hvilket indikerer, at Xavis mandskab som minimum også får point søndag aften i ligaens 15. spillerunde.

Diego Simeones mandskab er kommet godt fra start i dette års La Liga, men omvendt har Atlético Madrid forsat mange svære kampe tilbage, og det er kun hjemmebanesejren over Real Madrid, som i ligasammenhæng har været holdets helt store test indtil videre. Det mange point betyder, at de på tredjepladsen ligger á point med Barca og kun målscoren gør, at de lægger øverst. Til gengæld har madrilenerne en udsat kamp mod Sevilla på hånden.

Omvendt har Barca allerede spillet en lang række svære kampe, hvilket har givet svingende resultater, men holdet kommer fra Champions League-sejren over FC Porto, hvor både spillet og resultatet var fænomenale, så motivationen er i top. Samtidig er spillere som Cancelo, Félix, Martínez og Araújo i topform, imens Frenkie de Jong og Pedri så småt er ved at vende tilbage til deres gamle niveau, efter deres respektive skader.

Imens Ter Stegen og Gavi forventes at være de eneste som sidder ude med skader til søndagens opgør, så forventes Atlético Madrid at stille uden Lemar, Molina og Barrios Rivas på holdkortet. Til gengæld er der mange andre spiller som falder i øjnene som Griezmann, Memphis Depay og Azpilicueta, da de to førstnævnte tidligere har spillet i blaugrana, imens sidstnævnte i sommer blev sat heftigt i forbindelse med Barca.

Kampen spilles søndag aften kl. 21.00 og den kan ses på TV2 Sport X.

 

// Atletico Madrid
.:FORSIDE:.