fbpx
Annonce

Journalist: Xavi er bekymret over tegn på træthed

Peter Vyff - 27.04.22

// Aubameyang // Ferran Torres

Barca fik en forfærdelig start på sæsonen, og Xavis mandskab har kæmpet hårdt for at indhente det forsømte. Presset på holdet har været enormt, og det kan efterhånden mærkes på spillerne, som både meldes mentalt og fysisk trætte.

Siden årsskiftet har Barca haft et særdeles hårdt kampprogram, hvor man i længere periode har spillet to kampe ugentligt. Efter den dårlige sæsonstart, så har alle kampe været betydningsfulde, og det høje tryk har eftersigende skabt en udmattelse i omklædningsrummet.

Journalisten Alfredo Martinez udtalte sig forleden til avisen La Porteria, hvor han kom ind på Barcas forfatning. Ifølge Martinez har Xavi på det seneste udvist stor bekymring overfor holdets mentale og fysiske træthed. Trænerstaben er sikre på at det har været udslagsgivende for nederlagene imod Eintracht Frankfurt og Cadíz, samt i det seneste hjemmebanenederlag til Rayo Vallecano.

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art


Alfredo Martinez fremhævede Ferran Torres og Pierre-Emerick Aubameyang, som de to spillere, der er hårdest ramt af det tætpakkede kampprogram. Frontløbende ankom til Camp Nou i vinterens transfervindue, og de har næsten været at finde i startopstillingen lige siden, hvor de har haft stor betydning for Barcas genoprejsning midt i sæsonen.

Angrebsduoen har været involveret i adskillige scoringer i denne sæson, og senest imod Real Sociedad, hvor Torres assisterede Aubameyangs sejrsgivende mål. Deres indflydelse på banen har også betydet, at de sjældent har været at finde på bænken for at blive aflastet, og det har efterhånden sat sine spor.

Aubameyang har spillet hver eneste af Barcas 17 kampe i La Liga og Europa League, hvor han er startet inde i 13 af dem. Ferran Torres blev hentet tidligere i transfervinduet, og han har derfor deltaget i 19 kampe, og 18 af dem fra start.

Angriberne ankom til Camp Nou helt ude af kampform, og Torres havde døjet længerevarigt med en skade, som også holdte ham ude de første ligakampe. Så det er derfor helt naturligt for duoen at opleve træthed, både mentalt og fysisk. Barca har dog fået Memphis Depay tilbage i kampform, og forhåbentlig vender Ansu Fati snart tilbage fra sin skade.

Xavi vil derfor få flere muligheder for at rotere på holdets forreste pladser, men som situationen er nu i La Liga, så bliver det spændende at se om han tør hvile stjerneduoen. Catalanerne er i hård duel om andenpladsen med Sevilla og Atletico Madrid, og det lader til at det bliver en kamp, der skal afgøres i allersidste spillerunde.

.:FORSIDE:.