fbpx
Annonce

Barca har ikke tabt til Valencia siden 2020

Simon Arun Vrábel - 16.12.23

// Valencia

Når Barca i aften møder Valencia, er det igen en slags finalekamp, som Xavi og spillerne står overfor efter nederlagene til Girona og Antwerp. Heldigvis fortæller historiebøgerne, at catalanerne har gode erfaringer med Valencia.

Selvom Valencia inden starten på ligaens 17. runde ligger på en beskeden 11. plads i La Liga, så er det Xavi og spillerne der mest har ryggen imod muren, da de er pisket til at vinde kampen, hvis ikke de helt store alarmklokker skal begynde at ringe. Man skal dog helt tilbage til år 2020 for at finde den seneste gang, at Barca tabte til Valencia-holdet.

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art


Ca. 350 km. Syd for Barcelona ligger Mestalla i centrum af Valencia med plads til ca. 55.000 tilskuere, som forventes at være helt fyldt, når Barca lørdag aften træder ind på græstæppet til den 17. spillerunde i den spanske liga. Når de to hold mødes, er der ofte tale om målrige opgør med masser af intensitet og advarsler, og intet tyder på, at lørdagens opgør bliver anderledes.

Således er de seneste fem opgør imellem de to hold endt med 5 sejre til Barca og en målscorer på 12-4 i catalanernes favør. Samtidig er der blevet uddelt hele 24 gule kort og et enkelt rødt kort, som Ronald Araújo modtog sidste gang de to hold mødtes, hvilket var på Camp Nou.

Mens Barca har sine problemer at slås med, så har Valencia på 11. pladsen 10 point op til europæisk fodbold og 9 point ned til nedrykningsstregen, så holdet, som ledes af Ruben Baraja, har brug for at skabe mere distance til bunden af ligaen.

For Barca handler det om, at Xavi får skabt ro i forsvaret, så de mange personlige fejl, som i de seneste kampe har kostet må,l bliver elimineret. Samtidig har angrebet brug for at få gang i målscoringen, da det har knebet gevaldigt med at udnytte de chancer der er skabt.

Opgøret spilles kl. 21.00 og vises på TV2 Sport X.



.:FORSIDE:.