fbpx
Annonce

Barca har ikke slået Rayo Vallecano i Madrid i fem år

Simon Arun Vrábel - 25.11.23

 


Når Xavis mandskab i eftermiddag møder Rayo Vallecano på Vallecas i Madrid, venter en af sæsonens sværeste udekampe, for på nær en sejr i Copa de Rey, har Barca ikke taget point fra madrilenerne i fem år.  

Xavi ved allerede hvor svært det er at møde Rayo Vallecano, for han har endnu ikke i sin rolle som træner, prøvet at vinde over den spanske hovedstadsklub, som lægger græs til ligaens 14. spillerunde for Barca.

Rayo Vallecano har fået en noget blandet start på denne sæson, og i skrivende stund ligger holdet på en 10. plads, á point med både Valencia og Las Palmas, som indtager de to ovenstående pladser. Rayo Vallecano, som i dag trænes af Francisco, møder dog Barca efter en række gode præstationer med et led smalt nederlag til Girona, mens man tog point fra Real Madrid på Bernabeáu samt Sevilla og Real Sociedad.

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art


De seneste fem opgør imellem Barca og Rayo har budt på kun én sejr til Barca, da man i 2021 vandt med 1-2 i Copa del Rey, imens de resterende fire kampe er endt med tre sejre til Rayo og en enkelt uafgjort kamp på Camp Nou i starten af sidste sæson. Derfor er der absolut intet som peger i retningen af, at Xavis mandskab har nogen let opgave i vente lørdag eftermiddag på Estadio de Vallecas.

I løbet af de to holds fire seneste opgør, har Barca faktisk kun scoret et enkelt mål, som blev sat ind af Robert Lewandowski, sidste gang man rejste til Madrid, så derfor er der ekstra meget brug for holdets offensive kræfter. Her er det positivt at notere, at netop Lewandowski er vendt tilbage fra sin landsholdssamling med et mål i bagagen, og det samme gør Ferran Torres. Samtidig gjorde Raphinha også en god figur for Brasilien, så flere af holdet rutinerede angriber må forventes at have selvtilliden i top.

Imens Gavi ikke kan spille på grund af sin korsbåndsskade og Ter Stegen er rygskadet, forventes Frenkie de Jong at være tilbage i startopstillingen hvilket betyder, at det kun er Sergi Roberto som ikke står til rådighed for Xavi, inden Barcas som det første af de tre hold i topstriden, skal i aktion i ligaens 14. spillerunde.

Søndag aften skal Real Madrid en tur til Cádiz, imens Girona om mandagen møder Athletic Bilbao på hjemmebane. Hvis Xavi kan finde nøglen til sin første sejr over Rayo Vallecano, vil det betyde, at man overhaler Real Madrid på andenpladsen, imens man kun er et point fra Girona, hvilket uden tvivl vil lægge yderligere pres på begge rivaler inden deres respektive kampe.

Kampen imod Rayo Vallecano fløjtes i gang kl. 14.00 og vises på TV2 Sport X.



// Rayo Vallecano
.:FORSIDE:.