fbpx
Annonce

Nu har Xavi misset fire turneringer som Barca-træner

FCBARCELONA.DK - 16.04.22

// Xavi

Siden Xavi trådte til som Barca-træner i november måned, har holdet vist tegn på klare fremskridt. Samtidig er det dog også en kendsgerning, at holdet er røget ud af fire turneringer med Xavi som træner.

Xavi havde helt sikkert håbet på mere, da han takkede ja til jobbet som Barca-træner, efter at Ronald Koeman blev fyret i slutningen af oktober måned. Kendsgerningen er dog lige nu, at meget tyder på en sæson helt uden trofæer.

Artiklen fortsætter under annoncen


Xavis første alvorlige skuffelse kom i Champions League, blot 10 dage efter hans tiltræden. Her skulle holdet vinde over Benfica hjemme på Camp Nou for at sikre sig andenpladsen i gruppespillet og dermed videre deltagelse. Det sluttede dog skuffende 0-0 og så måtte Barca tage til takke med at spille med i Europa League.

Xavi blev dog ikke kritiseret for nedturen i Champions League, for alle var klar over, at han endnu ikke havde haft tid til at sætte sit præg på holdet.

I januar måned gjaldt det så den spanske Supercup, hvor Barca mødte Real Madrid i semifinalen. Det blev en jævnbyrdig affære der kom ud i forlænget spilletid, hvor Madrid sikrede sig en 3-2 sejr. Alligevel skabte indsatsen optimisme, for Barca spillede lige op med formstærke Real Madrid, så heller ikke her blev Xavi kritiseret.

Senere i januar mødtes Barca og Bilbao i Copa del Reys 1/8 finale, der skulle afgørende i en enkelt kamp i Baskerlandet. Også dette opgør kom ud i forlænget spilletid, hvor Bilbao trak det længste strå med en 3-2 sejr. Det er aldrig nogen skam at tabe til Bilbao på San Mamés, så selvom skuffelsen var stor, var Xavi en fredet mand efter holdets pokal-exit.

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art


Fjerde gang at Barca røg ud af turnering med Xavi ved roret var torsdag aften. Eintracht Frankfurt var stærkest over to kamp i Europa Leagues kvartfinale og her kunne Xavi ikke påberåbe sig sin korte tid som Barca-træner. Han havde fået væsentlige forstærkninger i januar måneds transfervindue og holdet viste klare fremskridt og skadessituationen var ikke unormal.

Forudsætningerne for at komme videre i Europa League var til stede og Frankfurt virkede som en overkommelig modstander. Alligevel røg Barca ud og det på en måde der viste, at Xavi slet ikke er i mål med sit projekt.

Kritikken af Xavi har alligevel været afdæmpet efter torsdagens skuffelse. Det skyldes nok i et vist omfang hans legendestatus i klubben, for en anden træner var blevet udsat for langt mere massiv kritik fra medier og fans.

Det ændrer ikke på, at Xavi nu har stået i spidsen for holdet i fire turneringer, hvor holdet er røget ud. Nu er der kun La Liga tilbage at spille om og her er Real Madrid så langt foran, at det er svært at tro på et mesterskab.

.:FORSIDE:.