fbpx
Annonce

Dembélé topper listen over flest assists for Barca

Simon Arun Vrábel - 12.04.22

// Ousmane Dembélé

Endnu engang leverede Dembélé flot indsats søndag mod Levante, hvor han konstant var farlig på højresiden på en aften, som generelt var svær for Barca. Med hans oplæg til Aubameyang topper han nu lister over flest assists

Det har været en turbulent sæson for Ousmane Dembélé, som på kort tid er gået fra at have været helt ude i kulden blandt Barcas fans til nu at være en fast del af Xavis startopstilling. Med gårsdagens assist til Aubameyang topper han nu flere lister når man kigger på antallet af målgivende afleveringer i denne sæson.

Dembélé har for alvor fået gang i dét spil som gjorde, at Barca i 2017 gjorde ham til historiens dyreste indkøb, da de købte ham fra tyske Dortmund. I de seneste kampe har franskmanden drevet gæk med sine modstandere på højrefløjen og med sin hurtighed har han lavet mange farlige indlæg, som specielt Aubameyang har nydt godt af. I gårsdagens kamp ude imod Levante fandt de to hinanden endnu engang og det var Dembélés assist nummer 11 i denne sæson hvilket gør, at han topper listen over flest assists for Barca.

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art


Jordi Alba har i mange år ligget højest på denne liste, da han i samarbejde med Messi var en konstant trussel for modstanderne i venstre side, og catalaneren ligger da også lige efter Dembélé. I søndagens kampen mod Levante stod Alba i de døende minutter for sin assist nummer 10 fordelt på alle turneringer. Længere nede på listen finder vi Gavi med seks og Frenkie de Jong og Ferran med fem hver.

Det er værd at bemærke, at Dembélé har lavet samtlige af sine assists i La Liga og det gør, at han deler førstepladsen med sin franske landsmand Benzema, som ligeledes er noteret for 11 målafgivende afleveringer. Hertil har den franske angriber fra Real Madrid endvidere nettet 24 gange i La Liga imod Dembélés to scoringer.

Som Barca-fan kan man dog glæde sig over, at Dembélés form topper her i slutningen af sæsonen og selvom franskmanden endnu ikke har fået ordentligt gang i målkontoen er han den spiller, som er involveret i flest målskabende chancer, hvor han med 13 involveringer ligger foran Memphis, Ferran og Jordi Alba med 12, Aubameyang (11), Frenkie de Jong (8) og Luuk de Jong og Gavi (7).

Som bekendt udløber Dembélés kontrakt til sommer, men der er ingen tvivl om, at alle i Barca ønsker, at franskmanden forlænger hvis han forsætter med at bidrage til holdet på dette niveau.

.:FORSIDE:.