Referat: FC Barcelona – Atlético Madrid 1 - 0

// Atletico Madrid

FC Barcelona: Peña, Cancelo, Araujo, Christensen, Koundé, De Jong, Gündogan, Pedri (Fermín 89’), Raphinha (Yamal 77’), Felix (Torres 77’), Lewandowski

Bænk: Astralaga, Balde, Christensen, Romeu, Sergi Roberto, Torres, Yamal, Kochen og Fermín

Mål: 1-0 Felix (28’)

Det var to bejlere til mesterskabet der mødtes, da Barca tog imod Atlético Madrid i ligaens 15. spillerunde. Her havde begge mandskaber brug for alle tre point, for at holde trit med Real Madrid og Girona og toppen af ligatabellen. Xavi blev tvunget til en ændring lige inden kampstart, da Martínez blev skadet under opvarmningen, hvilket gav Andreas Christensen en plads fra start.

Barca lagde med at skabe en stor mulighed til Raphinha i det første minut, men brasilianeren afsluttede svagt på tværs af målet. Minuttet efter var det Lewandowski der blev spillet fri i feltet, men hans skud blev blokeret til hjørne. Barca var kommet godt fra start med fart i bolden og et effektivt genpres, hvilket gav Lewandowski en ny god mulighed i det 12. minut, men polakken flugtede bolden langt over mål.

Barca dominerede opgøret og var klart mest på bolden mod et Atlético-mandskab, der havde svært ved at skabe noget. De var konstant under pres og var sjældne gæster i det catalanske felt. Barca fortsatte de gode takter foran et veloplagt Estadi Olímpic og belønningen for det gode spil kom i det 28. minut. Her lagde Raphinha en god pasning frem til Felix der trak ind i feltet, hvorefter han køligt tippede det over Oblak i målet til 1-0. Den scoring have Felix ingen problemer med at fejre foran sine tidligere holdkammerater.

Få minutter efter havde Atlético deres første seriøse afslutning i kampen, da Hermoso sendte et skud tæt forbi mål. Gæsterne kom længere frem på banen og stemningen blev lidt ophedet mellem spillerne, hvilket udmøntede sig i en række gule kort til Atlético. I det 36. minut viste Atlético tænder igen på en omstilling hvor Araujo ikke kunne følge med, men et heroisk tilbageløb af De Jong reddede situationen. Kampen holdt en høj intensitet halvlegen ud, men det kom ikke til flere afslutningen inden dommeren fløjtede til pause, efter 45 rigtig gode minutter af Barca, hvor de fortjent var foran.

Barca fortsatte i samme spor fra anden halvlegs start, hvor de fik sat Atlético under pres. Det catalanske genpres var effektivt og derfor foregik det meste på catalanernes præmisser. Der var flere gange optræk til noget farligt, men de sidste afgørende pasninger nåede ikke frem. Lige uret rundede en time kom halvlegens første afslutning, da Raphinha trak godt på tværs og afsluttede, men bolden tog ydesiden af stolpen. Minuttet efter lykkedes Atlético med en omstilling, hvor Griezmann fik sendt bolden i sidenettet. Kort efter var de farlige igen, da Morata fik afsluttet tæt foran mål, men Iñaki Peña kom godt ned og fik afværget.

Gæsterne begyndte at komme bedre med og de fornemmede nok muligheden for at få noget med hjem fra Barcelona. Farten var gået ud af Barcas spil og det handlede tydeligvis om ikke at tage for store risici. Det var først midt i halvlegen af Barca kom til sin næste afslutning efter et godt genpres, men Felix sendte bolden et stykke forbi mål. Atlético stod højt på banen og pressede Barca i opspillet og det betød en del catalanske boldtab. Først et kvarter før tid skiftede Xavi ud, da Felix og Raphinha blev afløst af Yamal og Torres. Kort efter begik Koundé frispark lidt udenfor feltet. Her sendte Memphis bolden op mod det ene målhjørne, men Peña kom flyvende med en formidabel redning, så bolden tog overliggeren.

Minuttet efter fik Atlético et nyt frispark udenfor feltet, men skuddet fra Griezmann tog muren. Gæsterne havde Barca presset i bund og catalanerne kunne slet ikke holde på bolden mere. I det 86. minut lykkedes det dog for Barca at fange Atlético på en omstilling, så Lewandowski kom helt fri, men polakken brændte fælt ved at sende bolden forbi mål. Her burde han have lukket kampen.  I det 89. minut blev en dødtræt Pedri afløst af Fermín. I det 93. minut kunne der være blevet udlignet, da Correa fik en åben skudmulighed, men Peña stod hvor han skulle med en vigtig redning. Det blev sidste aktion i kampen, hvor Barca sikrede sig en uhyre vigtig sejr på 1-0.