fbpx
Annonce

Tysker skal bane vejen for europæisk Super League

FCBARCELONA.DK - 19.10.22

// Super League

Barca, Real Madrid og Juventus mener det alvorligt med en ny europæisk superliga. Nu har de ansat en tysk topchef, der skal stå i spidsen for projektet og han uddyber i dag planerne i et interview.

Det er Bernd Reichart på 48 år, der får ansvaret for planerne med en ny superliga. Barca, Real Madrid og Juventus har ansat tyskeren som direktør for selskabet A22 Sports Management, der er etableret til at skabe og drive den nye Super League.

Reichart kommer fra en stilling som topchef for den tyske mediegiant RTL, så det er noget af en kapacitet man har ansat. Det vidner om, at de tre klubber mener det alvorligt.

Artiklen fortsætter under annoncen


Tyskeren er klar over, at den nye superliga fik en skidt start, da den først blev introduceret, men nu ser Reichart fremad. 'Jeg tror på en aktiv dialog for at skabe en holdbar model for europæisk fodbold. Vi ønsker at nå ud til alle interessenter i europæisk fodbold og udbrede vores vision. Vi starter med et blankt stykke papir og selve formatet vil aldrig blive en forhindring' udtaler han til den tyske avis Bild.

'Vi ønsker at se, om der er enighed eller ikke om de problemer europæisk fodbold står overfor. De fleste klubber har underskud og mange af klubberne er enige i, at det ikke kan fortsætte på denne måde. Vores ønske er at tale med klubberne om en mere attraktiv, underholdende, spændende og retfærdig turnering, der er bedre økonomisk. Ellers vil fodbolden miste sin status som verdens førende sportsgren. Der forsvinder mange unge fans og de faldende tv-tal taler sit eget sprog' fortsætter Reichart.

'Vi ønsker at etablere en dialog med alle fans, klubberne og alle andre der er passionerede indenfor fodbold. Det skal være en åben turnering med op- og nedrykning, hvor alle europæiske klubben skal kunne kvalificere sig' forklarer han.

'De herrer Pérez, Laporta og Agnelli (præsidenterne for Madrid, Barca og Juve, red.) mener det alvorligt. Det har de slået fast flere gange de seneste uger. Afgørelsen ved Europadomstolen taler også for det. Hvis det ikke var sådan, ville jeg ikke have accpeteret dette job' sigerr Reichart videre.

Han bliver til sidst spurgt, hvornår en superliga kan være en realitet. 'Det vil være realistisk til sæsonen 2024-25 afslutter han.

.:FORSIDE:.