Lewandowski lagde assist og scorede i polsk 2-0 sejr

FCBARCELONA.DK - 26.11.22

// Robert Lewandowski

Robert Lewandowski spillede en afgørende rolle, da Polen besejrede Saudi Arabien med 2-0 efter en ret lige kamp. Barca-angriberen lagde op til 1-0 målet og lukkede selv kampen med en scoring kort før tid.

Polen havde ryggen mod muren i opgøret mod Saudi Arabien, for efter 0-0 delingen mod Mexico i første runde, skulle holdet bruge alle tre point, inden de møder Argentina i sidste gruppekamp.

Saudi Arabien bed godt fra sig og havde reelt flest chancer i opgøret, hvor de blandt andet brændte et straffespark. Det var dog ikke nok og det skyldtes ikke mindst en afgørende indsats af Lewandowski.

Efter 39 minutter fik Lewandowski en helt åben mulighed, men målmanden reddede i første omgang. Angriberen var hurtig over bolden og fandt Zielinski foran mål og så stod det 1-0 til Polen.

Lewandowski kom i centrum igen efter 82. minutter, hvor han udnyttede en kæmpe fejl af en saudi arabisk forsvarsspiller til at lukke kampen med en 2-0 scoring. Det var Lewandowskis første VM-mål nogensinde.

Sejren betød tydeligvis utroligt meget for Barca-angriberen, for efter kampen kunne han ikke holde tårerne tilbage af ren glæde og lettelse.