fbpx

Laporta: 'Der er andre muligheder end Xavi'

FCBARCELONA.DK - 29.10.21

// Xavi // Joan Laporta

Præsident Joan Laporta har holdt pressemøde i forbindelse med præsentationen af Sergi Barjuan som midlertidig træner. Helt naturligt blev der spurgt til Xavi, men Laporta forsikrede om, at der er andre kandidater.

'Vi her i dag for at meddele, at Sergi Barjuan midlertidigt forlader Barca B og overtager ledelsen af førsteholdet. Vi sætter stor pris på Sergi, der er klubbens mand og med erfaring til dette job. Han fortjener al vores tillid. At overtage ansvaret på nuværende tidspunkt er ret kompliceret' indledte Laporta.

Her er Laporta ellers sagde:

Afskedigelsen af Koeman:
'Vi afskedigede Koeman efter kampen mod Rayo og jeg vil gerne sige noget i denne forbindelse. Vi er ham meget taknemmelig for at han overtog holdet i et meget svært øjeblik. Han er en legende i Barca og vi vil altid huske ham. Når han ikke fortsætter, skyldes det resultaterne og situationen var uholdbar'.

Artiklen fortsætter under annoncen


Kom fyringen af Koeman for sent?
'Det er muligt. Når man ser i bakspejlet, er det nemt at sige. Jeg kunne måske godt have besluttet det tidligere, men vi tænkte, at han skulle have lidt mere snor'.

Mener Laporta at Xavi er klar til opgaven?
'Jeg har altid sagt, at han ender med at bliver Barcas træner en dag. Det har jeg også sagt til ham selv. Jeg kunne godt tænke mig, at det bliver i min præsidentperiode, men jeg ved ikke hvornår'.

Talte Barca med Xavi i sommer?
'Jeg så ham ikke så cheftræner dengang, men vores relation er ikke kølnet. Jeg kom til den konklusion, at vi skulle give Koeman noget snor. Nu synes jeg vi gør hvad vi skal, fordi situationen er uholdbar'.

Hvad har Laporta talt med Xavi om?
'Vores samtaler er private mellem venner, så det kan jeg ikke afsløre. Vi har talt sammen hele sæsonen'.

Bliver Xavi holdets nye træner?
'Vi er i en interessant proces og det udvikler sig godt. Jeg har gode referencer fra folk der kender ham bedre som træner, end jeg gør. Vi må se hvordan det hele udvikler sig'.

Hvem er ellers i spil til trænerjobbet?
'Jeg vil tage forbebehold for de andre muligheder vi har. Vi optræder professionelt og det vil skade forhandlingerne, hvis der afsløres navne'

.:FORSIDE:.