fbpx
Annonce

Medie: Laporta tvang Xavi til at ændre truppen

Simon Arun Vrábel - 13.12.23

// Xavi // Joan Laporta

Kort tid efter at Barca havde offentliggjort truppen til aftenens Champions League-kamp imod Royal Antwerp efterudtog Xavi flere af holdets profiler, som i første omgang var blevet udeladt. Det skulle efter sigende være på ordre fra Laporta.

I første omgang havde Xavi egentligt undladt at udtage flere af holdets store profiler som Lewandowski, Gündogan og Araújo, men kort tid efter blev truppen ændret og de tre spillere alligevel inkluderet i truppen.

Det er radiostationen RAC1, som bringer den særdeles opsigtsvækkende historie om, at Joan Laporta skulle have bedt Xavi om at udtage Lewandowski, Gündogan og Araújo, selvom de i første omgang havde fået lov til at blive hjemme i Barcelona, da kampen imod Royal Antwerp ikke har den store betydning.

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art


Barca er næsten sikre på at vinde deres Champions League-gruppe, hvorfor det var naturligt at lade flere af holdets store stjerner blive hjemme og hvile, men radiostationen fortæller, at ændringen i truppen kom på opfordring fra Laporta, men går derudover ikke i detaljer om årsagen. Radiostationen fortæller dog, at opfordringen til Xavi ikke gav ham mulighed for at sige nej.

Den officielle udmelding fra klubben går på, at Xavi ønsker at have alle spillerne samlet, således man kan træne dagen før og efter kampen, og at flere af spillerne også gerne vil tage den korte tur til Belgien for at støtte holdkammeraterne. Omvendt undrer blandt andet avisen Sport sig over, at klubbens præsident er inde over en beslutning som denne og skriver, at det kunne være et tegn på uenighed imellem cheftræneren og Laporta om, hvordan truppen skal håndteres.

På pressemødet op til kampen bekræftede Xavi, at flere af de spillere, som ikke har fået mange minutter i denne sæson, får muligheden for at spille mod Antwerp, så bliver det spændende at se, om Lewandowski, Gündogan og Araújo også kommer på banen.

Kampen fløjtes i gang kl. 21.00, men den vises desværre ikke på dansk tv.

.:FORSIDE:.