fbpx
Annonce

Her er Decos kandidater til den defensive midtbane

Markus Johannessen - 22.03.24

// Onana // Aleix Garcia // Joshua Kimmich // Mats Wieffer

Der arbejdes energisk på at styrke den defensive midtbane, efter at Busquets forlod klubben sidste sommer og tilsluttede sig alle Barca-veteranerne i Inter Miami. Der er flere navne i spil og Deco har angiveligt fire topprioriteter.

Uanset hvem der står i spidsen som cheftræner for førsteholdet i næste sæson, så arbejdes der på højtryk for at sammensætte truppen til 24/25-sæsonen, og både Deco og Xavi er opsat på at få Busquets' gamle rolle løst hurtigst muligt.

Artiklen fortsætter under annoncen


Derfor har Deco over de sidste måneder udarbejdet en liste over interessante spillere, som han mener vil præstere godt hos catalanerne, og samtidig erkender han, at der ikke er nogen på B-holdet, der straks kan udfylde den tiltrængte position. En anden faktor, der bliver taget i betragtning ved den endelige beslutning, vil være klubbens økonomi, når det kommer til at registrere nye spillere.

Ifølge den catalanske avis Sport, er de fire profiler øverst på Decos ønskeliste:

Amadou Onana
Først på listen findes Evertons 22-årige belgiske landsholdsspiller, der har et stort potentiale og er en alsidig og intelligent spiller på trods af hans unge alder. Onana er fysisk stærk, god til at placere sig på banen, stærk i luften og farlig i modstanderens felt. Lige nu er hans prisskilt dog en udfordring for Barca. Everton købte ham af franske Lille for 35 millioner euro og hans markedsværdi er nu steget til 50. Dog vil Deco og co. forsøge at forhandle, og derudover ligger Everton kun fire point over nedrykningsstregen i Premier League. Ender Liverpool-klubben i Championship, så vil prisen på midtbanespilleren falde. 

Joshua Kimmich
Barca, især Xavi, har længe været interesseret i den tyske midtbanespiller fra Bayern München. Den 29-årige Bundesligastjerne er en meget international erfaren profil og en mester i positionsspillet. Hans kontrakt løber indtil 2025, men Bayern vil angiveligt være villige til at sælge ham til sommer. Dog kan hans høje løn og konkurrencen fra diverse Premier League-klubber blive en udfordring for Barca. 

Mats Wieffer
Den 24-årige Feyenoord-profil vil være den mest økonomisk overkommelige transfer for catalanerne. Den hollandske landsholdsspiller har et talent for at bryde modstanderens linjer og er derudover meget sikker på bolden med gode førsteberøringer. Barca vil holde øje med, hvordan hans samspil med Frenkie de Jong kommer til udtryk i de kommende landsholdskampe. 

Aleix Garcia
Den 26-årige catalaner har været en nøglespiller i Gironas fantastiske sæson. Han agerer egentlig primært central midtbanespiller, men har også vist sig som en effektiv offensiv og defensiv midtbanespiller. Han er en agil profil og hos Barcas sportslige ledelse er man ikke i tvivl om, at han kan tilpasse sig den rolle, som mandskabet har brug for.

deco19F

.:FORSIDE:.