Eric García nyder stor succes hos Girona

Simon Arun Vrábel - 06.10.23

// Eric Garcia

Eric García overraskede de fleste da han, lidt ud af ingenting, på sommerens transfervindues sidste dag blev udlejet til Girona. Her nyder han i øjeblikket enorm succes som fast mand i det centrale forsvar.

Umiddelbart virkede udlejningen af Eric García til Girona en smule malplaceret, selvom det stod klart for alle, at den unge forsvarsspiller blot ønskede kontinuerlig spilletid. Her godt en måned senere er der ingen tvivl om, at den catalanske forsvarsspiller oplever alt den succes, som han kunne have drømt om i den catalanske klub.

De sidste dage af sommerens transfervindue blev særdeles hektiske for den sportslige ledelse i Barca, for imens man den ene vej kæmpede for at lukke aftalerne med spillere som João Cancelo og João Félix, så kæmpede spillere som Ansu Fati, Ez Abde og Eric García omvendt lige så hårdt for at komme væk fra Barca på lejeaftaler, i jagten om kontinuerlig spilletid.

For sidstnævnte blev valget upåagtede Girona, som i sidste sæson sluttede på en 10. plads i den spanske liga. Den catalanske klub, som ligger godt 100 km. nord for Barcelona, er delvist ejet af City Football Group, som også er medejer af Manchester City. Derfor har mange spekuleret i, at den lyseblå klub havde en finger med i spillet om at udleje García til Girona, hvis Cancelo skulle til Barca.

Resultater er, her en måned senere, at Eric García oplever en enorm succes hos Girona, og det er godt for alle parter. Den 22-årig forsvarsspiller sad på bænken i holdets første kamp mod UD Las Palmas, men efterfølgende er det blevet til stort set fuld tid i de resterende kampe. Således fik García 90 minutter mod Granada, 65 minutter mod Mallorca, 88 minutter mod Villarreal og 90 minutter mod Real Madrid.

Dertil kommer, at García også fik scoret sit første mål i 1-2 sejren over Villarreal, og netop sejre er noget, som Girona-holdet har oplevet mange af, efter at Garíca er kommet ned i det centrale forsvar. Før holdets 0-3-nederlag til Real Madrid, havde Girona vundet seks kampe og spillet en enkelt uafgjort, og selv efter man tabte til Madrid, ligger man på en flot tredjeplads med kun to point op til netop Real Madrid på førstepladsen og et point til Barca på andenpladsen.

Det er endnu uvist om García vender retur til Barca, eller om lejeopholdet skal gøres permanent, men med Marcos Alonso og Iñigo Martínez på 32 år i truppen, kunne det tænkes, at Xavi ønsker at få den 10 år yngre forsvarsspiller tilbage i Barca-defensiven med udsigt til mere spilletid, hvis lejeopholdet forsætter med samme succes som efter den første måned.