fbpx
Annonce

Dest er pludselig blevet vigtig i Barcas forsvar

Simon Arun Vrábel - 13.04.22

// Sergiño Dest

Jordi Alba har spillet 90 minutter i otte kampe i streg og har derfor snart brug for en pause. Her er Dests tilbagevenden fra den skade han pådrog sig imod Galatasaray pludselig blevet særdeles vigtig.

Unge Sergiño Dest har på trods af lovende takter igennem de seneste sæsoner haft svært ved at for alvor at bide sig fast på førsteholdet og som konsekvens deraf blevet rygtet væk flere gange. Nu har skader og manglende kvalitet fra hans holdkammerater dog gjort, at det pludselig er blevet særdeles vigtigt at få Dest retur fra den skade, som han pådrog sig i udekampen imod Galatasaray, så Jordi Alba kan få en pause.

Sidste gang Alba ikke spillede 90 minutter var den 27. februar, da Barca hjemme tog imod Athletic Bilbao i en kamp som catalanerne som bekendt vandt med 4-0. Den 33-årige veteran er uden diskussion førstevalget i forsvarets venstre side, men Xavi har ikke mange muligheder for at give Alba nogle pauser, hvilket er essentielt nu hvor sæsonen går ind i dens afgørende fase.

Artiklen fortsætter under annoncen


I højresiden kæmper Dani Alves og Dest om spilletiden, men nu hvor Dest er skadet og Alves ikke er indskrevet til Europa League, har Araujo – med stor succes – udført dét job imens Pique og Eric Garcia har dækket de to centrale pladser. På venstrekanten er den eneste anden naturlige venstreback Alex Balde, men den kun 18-årige catalaner er slet ikke klar til de vigtige kampe, som venter Barca i både Europa og ligaen.

Piqué blev skadet i udekampen mod Frankfurt og Araujo har karantæne i den kommende kamp i La Liga imod Cádiz. Det indskrænker mulighederne yderligere for Xavi, hvorfor Dests tilbagevenden pludselig er blevet endnu mere vigtig. Lenglet var langt fra overbevisende i sit korte indhop i søndags imod Levante, hvor han efter kun to minutter på banen begik et unødvendigt straffespark. Det efterlader reelt set kun Mingueza som en mulighed, da Umtiti trods snarligt comeback må forventes at være enormt langt fra kampform.

En alternativ men ikke optimal løsning for Xavi kunne være at benytte Frenkie de Jong eller Busquets på venstrebacken, som Koeman et par gange gjorde da truppen var allerhårdest ramt af skader, men der er ingen tvivl om, at Xavi krydser fingre for, at Dest kan vende retur senere i denne uge så han som minimum kan få trænet med truppen et par gange inden mandagens opgør mod Cádiz.

.:FORSIDE:.