fbpx
Annonce

Barca-fans er rasende på Laporta efter Frankfurt-kamp

FCBARCELONA.DK - 16.04.22

// Eintract Frankfurt

Kritikken halgler ned over præsident Joan Laporta og hans ledelse for problemerne med mange Frankfurt-fans på stadion. Mange fans følte sig utrygge på deres eget stadion og man forstår ikke, at klubben lod det ske.

Præsident Joan Laporta står i sin første alvorlige tillidskrise siden han blev valgt til ny præsident for lidt over et år siden. Kritikken af ham er massiv ovenpå kampen mod Eintracht Frankfurt, hvor flere end 20.000 tyske fans havde fået billet. UEFA tillader kun 5.000 medrejsende fans i et afskærmet afsnit, men alligevel var der solgt billetter til tyskere overalt på Camp Nou.

Artiklen fortsætter under annoncen


Nu er der begyndt at komme historier fra fans der oplevede problemerne på egen krop. Mange familier har faste pladser på Camp Nou og en familiefar fortæller, at hans børn var rædselsslagne overfor de højtråbende og fulde tyskere de sad tæt på. Resultatet blev, at de tog hjem. En mor fortalte at hun slet ikke turde gå ind på stadion med sine børn, fordi der var tumult ved indgangen, hvor tyske fans forsøgte at komme ind. En ældre dame blev interviewet i catalansk TV3 og hun fortalte, at en tysk fan havde kastet op på hende og at der blev kastet med øl, noget der aldrig finder sted på det fredelige Camp Nou.

Disse historier er der mange af. Fans fortæller også om et utilstrækkeligt sikkerhedsberedskab ved indgangene, hvor der ikke var politi til stede. Det gav tyske fans mulighed for at tvinge sig adgang og undgå kontrollen.

Vreden mod præsident Laporta bliver ikke mindre af, at han efterfølgende har forsøgt at fralægge sig ansvaret. Han forsikrer om, at man har gjort hvad der er muligt, men det er der mange der er uenige i.

I sidste ende er det altid klubbens ansvar at sælge billetter i henhold til UEFA's regler, der ikke tillader at to klubbers tilhængere blandes. Her har Barca tydelig ikke haft styr på billetsalget, og heller ikke på kontrollen ved indgangen, for man kunne reelt have afvist alle tyskere til afsnit hvor de ikke måtte være. Hvorfor skete det ikke?

Det værste er, at Barcas trofaste fans der mødte op for at støtte holdet, har følt sig bange og truet på deres hjemmebane. Det er aldrig sket før i klubbens lange historie og i sidste ende vil ansvaret lande på præsident Joan Laportas bord.

En kommentator på catalansk TV3 gik så langt til at kalde det den største skandale i klubbens historie. Han følte at klubben både havde svigtet egne fans samt spillerne, der ikke fik den opbakning de havde brug for.

Denne sag kommer derfor helt sikkert til at fylde meget de kommende uger og præsident Laporta kan ikke forvente nogen venlig modtagelse på mandag, når Barca tager imod Cádiz.

.:FORSIDE:.