fbpx

Avis: Laporta forsøger at ophæve gamle kontrakter

Simon Arun Vrábel - 10.08.22

// Økonomi

Laporta og hans ledelse planlægger angiveligt at gå rettens vej for at få medhold i, at kontraktforlængelserne med Frenkie de Jong, Ter Stegen, Lenglet og Piqué alle er blevet forhandlet i ond tro af den tidligere ledelse.

Joan Laporta kæmper forsat en hård kamp for at få ryddet op i de mange dårlige beslutninger som den forhenværende præsident Bartomeu og hans tidligere administration traf. Nu mener avisen Sport at vide, at Laporta planlægger at få rettens ord for, at kontraktforlængelserne som blev forhandlet med Frenkie de Jong, Ter Stegen, Lenglet og Piqué, alle er blevet indgået i så ond tro, at de bør ophæves.

Artiklen fortsætter under annoncen


Selvom det nu er små to år siden at Josep Maria Bartomeu var præsident i Barca, er der forsat mange spor efter hans dårlige beslutninger og fire af dem omhandler kontraktfornyelserne af Frenkie de Jong, Ter Stegen, Lenglet og Piqué. I oktober 2020 forlængede alle fire deres kontrakter – Piqué forlængede sin kontrakt til 2024, Ter Stegen til 2025 og Frenkie de Jong og Lenglet til 2026. I forbindelse med forlængelserne meldte den tidligere administration ud af man forventede en besparelse på 15 millioner euro med de nye kontrakter.

Nu mener avisen Sport at vide, at virkeligheden er, at de fire kontrakter – på grund af diverse bonusser og lignende – har en samlet omkostning for de kommende fire år på 311 millioner euro. Heraf skulle de 96 millioner være til Frenkie de Jong hvilket efterlader ca. 215 millioner euro til de resterende tre spillere. Gerard Piqué skulle dog angiveligt allerede have gået med til at sænke sin løn betydeligt og indgået en ny kontrakt hvilket dermed ophæver den nuværende.

De resterende tre spillere har dog ikke været lige så villige til at indgå i dialog med klubben om at ophæve deres kontrakter og derfor påtænker Laporta angiveligt nu at gå rettens vej. Han mener, at den tidligere ledelse har handlet så økonomisk uforsvarligt, at en domstol må give medhold i, at kontrakterne automatisk kan ophæves. Samtidig vil man tage yderligere skridt for at retsforfølge den tidligere ledelse da man mener, at kontrakterner er indgået i strid med loven og dermed er ulovlige.

Det er endnu uvist om Laporta kan få rettens ord for dette, så alt imens man går rettens vej vil man forsøge at finde en mindelig løsning med de involverede spillere.

.:FORSIDE:.