fbpx
Annonce

Avis: Kun fem førsteholdsspillere er ikke til salg

Simon Arun Vrábel - 25.02.23

// Pedri // Gavi // Robert Lewandowski

Det er ingen hemmelighed, at Barca har brug for at skabe kapital og rygterne går på, at der skal findes 200 millioner euro i lønbudgettet. Det kan betyde spillersalg og angiveligt er der kun fem urørlige spillere i førsteholdstruppen.

Økonomien er forsat meget skrøbelige i den catalanske storklub og selvom spillet på banen er blevet meget bedre, så er fremtiden forsat usikker. Derfor er det økonomiske arbejde endnu ikke færdigt og den nemmeste måde at skabe luft i budgettet vil være ved at sælge spillere. Ifølge den catalanske presse er der angiveligt kun fem spillere, som man ikke vil lytte på tilbud på.

Det var La Liga-præsidenten Javier Tebas, som første gang satte et konkret tal på, hvor meget Barca skal nedbringe deres lønbudget med og siden har Mateu Alemany næsten direkte bekræftet, at der er tale om cirka 200 millioner euro. Samtidig med, at La Liga har strammet reglerne yderligere begynder det at blive sværere og sværere at se, hvordan klubben kan finde så mange penge ude at sælge spillere.

Artiklen fortsætter under annoncen


Truppen er i forvejen ikke for stor, så man balancerer på et knivsæg hvor Xavis sportslige interesser og økonomien skal gå op i en højere enhed og nu fortæller avisen Sport, at der angiveligt kun er fem spillere i truppen, som man ikke ønsker at sælge. Alle andre spillere er man åbne for at høre om tilbud på. De fem spillere der er tale om skulle være Pedri, Gavi, Lewandowski, Ronald Araújo og Jules Koundé og det åbner op for en række interessante navne.

Det betyder nemlig, at hvis det rette tilbud måtte komme, så er man angiveligt åbne over for at forhandle om spillere som Frenkie de Jong, Ter Stegen, Andreas Christensen og Ansu Fati. Især disse fire spillere fremhæver avisen som nøglespillere for Xavi, men omvendt må det siges, at netop disse spillere er dem, som vil kunne indbringe de største beløb i den slunkne klubkasse.

Fremtiden er dog også uvis for løntunge spillere som Sergio Busquets og Jordi Alba og hvis man samtidig lykkedes med at få spillere som Ter Stegen og Frenkie de Jong til at sænke deres høje lønninger, så kan man muligvis nøjes med at tage mindre drastiske midler i brug. Èn ting er i hvert fald sikkert og det er, at der ligger en kæmpe opgave for den sportslige ledelse forud for sommerens transfervindue.

.:FORSIDE:.