Referat: Real Sociedad – FC Barcelona 0 - 1

// Real Sociedad

FC Barcelona: Ter Stegen, Cancelo (Raphinha 69’), Araujo, Martínez, Koundé, Balde, Gündogan, Gavi, Fermin (Pedri 57’), Lewandowski (Torres 57’), Felix (Yamal 69’)

Bænk: Peña, Alonso, Christensen, Romeu, Pedri, Raphinha, Torres, Astralaga, Yamal og Casadó.

Mål: 0-1 Araujo (90’)

Der var kun spillet et halvt minut, da Real Sociedad skabte kampens første farlige forsøg, men Ter Stegen kom ned med en god redning. Minuttet efter lagde Koundé en hovedløs tilbagelægning der bragte Oyarzabal helt fri foran mål, men igen viste Barcas keeper høj klasse med en redning til hjørne. På det hjørnespark fik baskerne også afsluttet, men bolden strøg tæt forbi mål. Barca havde været helt væk i kampens første minutter, men de forsøgte at holde lidt mere på bolden, uden at det dog lykkedes. Real Sociedad sad totalt på spillet mod et Barca-mandskab der virkede helt ved siden af sig selv.

Det så man også efter et kvarter, hvor hjemmeholdets Kubo afsluttede, men igen stod Ter Stegen hvor han skulle. Først efter 18 minutter fik Barca skabt noget farligt, da Gavi trak godt fri i feltet, men i stedet for at afslutte selv, spillede han bolden ind foran mål, hvor den blev sparket væk. Den situation burde han havde fået mere ud af. Real Sociedad fortsatte med at dominere klart, men Barca lykkedes med at stoppe baskerne i at komme frem til noget i en længere periode. Modsat fungerede den catalanske offensiv slet ikke og man så intet til Lewandowski eller Felix.

Efter en halv time var hjemmeholdet tæt på igen, da Ter Stegen ikke kunne holde et indlæg, men forsvaret fik ekspederet bolden til hjørne tæt foran mål. Herefter lykkedes det endelig for Barca at få lidt kontrol over sit eget spil og de var mere på bolden. Det udmøntede sig dog ikke i farlige situationer foran Real Sociedads mål, men i halvlegens døende minutter var der lidt dramatik, da Joao Felix faldt i feltet og krævede straffespark, men hverken dommeren eller VAR var enige i det. Der kom ikke flere afslutninger i en skidt første halvleg af Barca, hvor de kunne være mere end tilfredse med ikke at være bagud.

Der var mere tyngde i Barcas spil fra anden halvlegs start, der fik en lidt rodet start, hvor ingen af holdene lykkedes med at sidde på spillet. Halvlegens første afslutning kom i det 54. minut da Kubo afsluttede fra distancen, men Ter Stegen greb sikkert ind. Efter 57 minutter valgte Xavi overraskende at tage Lewandowski samt Fermin ud, mens Torres og Pedri blev sendt på banen. Kampen fortsatte med stor intensitet og hjemmeholdet blev bakket godt at deres hjemmepublikum, der skabte en flot stemning.

Barca kæmpede hårdt for at få gang i offensiven, men bolden blev smidt alt for hurtigt væk inden den nåede frem i nærheden af Real Sociedads felt. Hjemmeholdet var langt mere direkte i deres spil og de begyndte at få et overtag og Barca var presset tilbage foran eget felt i perioder. Midt i halvlegen ville Xavi prøve noget nyt, da Felix og Cancelo blev erstattet af Raphinha og Yamal. Kort efter måtte Ter Stegen på arbejde igen, da Barrene sendte et lumsk skud af sted, som tyskeren afværgede til hjørne. Et kvarter før tid fik Barca et frispark lige udenfor feltet, men her sendte Raphinha bolden over mål.

Begge mandskaber gik efter sejren og spillet bølgede frem og tilbage med stor intensitet. Det kom dog ikke til seriøse afslutninger før at kampen nåede ind i de døende minutter. Barcas spillere kæmpede hvad de kunne for at skabe noget og det lykkedes med i det sidste ordinære minut, da Araujo sendte et hårdt skud afsted, men målmanden reddede. Minuttet efter burde Gavi havde bragt sit hold foran, da han blev spilet komplet fri i feltet, men også han måtte se målmanden afværge. Barca pressede på i overtiden og det blev belønnet i det 93. minut, da Gündogan lagde en bolden ind i feltet, hvor Araujo kom løbende og headede den i nettet. Flaget kom først op for offside, men den kendelse blev korrekt lavet om af VAR. 0-1 til Barca i allersidste sekund i et opgør, hvor de havde haft det svært og kunne have tabt.