Sejr over Real Sociedad vil tangere gammel rekord

Simon Arun Vrábel - 03.11.23

// Real Sociedad

Real Sociedads hjemmebane har altid været frygtet, men faktum er, at de seneste tre opgør i San Sebastián er endt med en Barca-sejr. Vinder Xavis mandskab også kampen i morgen, udligner man en 68 år gammel sejrsstime.

Det er avisen Mundo Deportivo som har åbnet historiebøgerne, og her fortæller den catalanske avis, at forholdet til Real Sociedads hjemmebane helt fra begyndelsen var dårligt. Således tabte man den allerførste kamp tilbage i 1929 med 3-0, og Real Sociedad scorede endda deres første mål mod Barca efter kun et enkelt minut.

Den værste stime man havde på Real Sociedads hjemmebane var i perioden fra 1958 til 1977, for i de 19 år vandt man ikke en eneste kamp. Otte nederlag og seks uafgjorte kampe blev det til, men denne dårlige stime kom umiddelbart efter den historiske gode stime, som Xavis mandskab nu har mulighed for at tangere på lørdag.

Barca vandt nemlig fire udebanekampe i streg i perioden 1952 til 1956, og en sejr lørdag aften vil altså tangere den rekord. De sidste tre opgør på Reale Arena er nemlig end med 1-6, 0-1 og 1-4, hvor Xavi har siddet i trænersædet i de seneste to opgør. En sejr over Real Sociedad vil derfor ikke kun sætte tre vigtige point på kontoen i forfølgelsen af Real Madrid og Girona, som i skrivende stund er fire point foran, men sejren vil altså også tangere en 68 år gammel rekord.

Hvordan det kommer til at gå Xavis tropper denne gang, får vi svar på når kampen fløjtes i gang lørdag aften kl. 21.00. Kampen vises på TV2 Sport X.