FCBARCELONA.DK - 08.10.23

FC Barcelona: Ter Stegen, Cancelo, Koundé (Araujo 44’), Christensen, Balde, Fermín (Sergi Roberto 61’), Gündogan, Gavi, Torres, Felix, Yamal (Romeu 75’)

Bænk: Peña, Araújo, Martínez, Alonso, Romeu, Sergi Roberto, Astralaga, Pau Víctor og Marc Guiu

Mål: 1-0 Bryan (1’), 2-0 Bryan (29’), 2-1 Yamal (45’), 2-2 Sergi Roberto (86’)

Barca skulle en tur til Granada i ligaens 9. runde, inden at endnu en landskampspause indfandt sig. Her var der pres på Xavi og hans spillere, for der skulle tre point på kontoen, hvis ikke Real Madrid skulle trække fra i toppen af ligatabellen.

Kampen fik en katastrofal for Barca, for allerede efter 21 sekunders spil lå bolden bag Ter Stegen til 0-1. Barca havde netop givet bolden op, da den blev pillet fra en uopmærksom Gavi og så kunne Bryan bringe Granada foran. Drømmestart for hjemmeholdet, der som ventet stillede sig tilbage med en femmandskæde og lukkede af. Det lykkedes fint for dem, for Barca havde svært ved at finde plads og samtidig var der ikke fart i bolden. Der skulle gå et kvarter inden Barca kom til sin første afslutning, men målmanden havde ikke de store problemer med skuddet fra Felix.

Barca fik langsomt arbejdet sig bedre ind i opgøret og efter 20 minutter kom de til en god mulighed, da Gavi trak fri og afsluttede, men bolden sad lige på målmanden. Få minutter efter var det tæt på igen, denne gang ved Felix, men bolden strøg tæt forbi stolpen. Der var optræk til en udligning, for Granadas defensiv virkede ikke længere så solid. Derfor kom det som en kold spand vand, da Granada slog en kontra efter 28 minutter. Her blev Koundé og Ter Stegen tørret af et par snævre træk af Bryan, der frækt gjorde det til 0-2 til vild jubel på Los Cármenes.

Barcas spillere vikrede rystede, men det lykkedes at skabe en mulighed til Felix i der 34. minut, men han måtte nøjes med et hjørnespark. Barca kæmpede for at komme tilbage i opgøret, men ikke meget lykkedes for dem og bolden blev smidt væk for ofte. I det 43. minut var der flere dårlige nyheder for Barca, for her måtte Koundé forlade banen med hvad der lignede en knæskade. Araujo kom ind i stedet. Da man var kommet ind i tillægstiden, lykkedes det Barca at får reduceret. Felix modtog bolden i feltet, hvor han lidt tilfældigt fik sendt den videre til en komplet fri Yamal foran det tomme mål og han kunne let gøre det til 2-1. Det blev slutningen på en skidt første halvleg af Barca.

Barca satte sig totalt på spillet fra anden halvlegs start, hvor der samtidig var mere aggressivitet i det catalanske spil. Granada blev presset tilbage, men det var først i det 53. minut der blev afsluttet for første gang efter pausen, da Fermín sendte en bold lige i favnen på målmanden. Granada viste tænder få minutter senere, da et frispark blev sendt ind i Barcas felt, hvor Boyé fik afsluttet, men bolden gik tæt forbi mål. Efter en times spil skiftede Barca ud, da Sergi Roberto afløste Fermín López på midtbanen.

Barca havde mere end svært ved at finde huller i hjemmeholdets defensiv, men midt i halvlegen fik de et frispark lige udenfor feltet, hvor Torres sendte bolden i muren. Torres fik en ny mulighed tæt foran mål et par minutter efter, men her måtte han se målmanden redde på selve stregen. Her kunne der godt være blevet udlignet. Granada kæmpede bravt og de blev flot bakket op af deres hjemmepublikum. Samtidig lykkedes de med at skabe en del spilstop der ødelagde rytmen i kampen. Barcas problemer med at skabe noget fortsatte og der blev spillet meget på tværs i stedet for fremad banen. Med et kvarter tilbage blev Oriol Romeu sendt på banen i stedet for Yamal, der var forsvundet ud af kampen.

Lige efter lykkedes det endelig for Barca at få afsluttet, da Gündogan sendte et godt skud af sted, men målmanden afværgede til hjørne. Minuttet efter var Araujo gået med frem og fik en kæmpe chance i feltet, men han bankede bolden lige forbi mål. Der gik kun et minut mere inden at det var Gavi der forsøgte sig, men skuddet gav ikke målmanden problemer. I det 86. minut var der stor dramatik, da Balde sendte bolden ind foran mål, hvor Sergi Roberto fik prikket den i nettet til 2-2. Granada protesterede kraftigt fordi de mente der var begået frispark lige inden, men VAR godkendte målet.

Blot et minut senere var det uhyre tæt på et føringsmål til Granada, da Gavi mistede bolden, så Bryan kom fri i feltet og bankede den på stolpen. Her var heldet med Barca. Dommeren lagde syv minutter til og i det 93. minut fik Felix sendt bolden i nettet på et indlæg fra Cancelo, men målet blev annulleret for offside. Lige efter sendte Romeu et godt skud af sted, men bolden fløj et par centimeter forbi mål. Barca fastholdt deres pres, men det lykkedes ikke at få et sejrsmål sat ind inden slutfløjtet. Det blev dermed ved 2-2 efter en kamp hvor Barca kun kunne takke sig selv for, at det ikke blev til tre point.