Referat: Athletic Club Bilbao – FC Barcelona 4 - 2

FCBARCELONA.DK - 25.01.24

FC Barcelona: Peña, Araujo, Koundé, Christensen (Cubarsí 69’), Balde (Fort 23’), De Jong, Gündogan, Pedri (Sergi Roberto 99’), Yamal (Guiu 106’), Torres, Lewandowski (Félix 77’)

Bænk: Cancelo, Sergi Roberto, Romeu, Félix, Roque, Astralaga, Fermín, Aron, Cubarsí, Guiu og Fort

Mål: 1-0 Guruzeta (1’), 1-1 Lewandowski (26’), 1-2 Yamal (32’), 2-2 Sancet (49’), 3-2 Iñaki Williams (105’), 4-2 Nico Williams (120’)

Det handlede om kvartfinalen i Copa del Rey, da Barca gæstede Athletic Club Bilbao på San Mamés, hvor kvalifikationen til semifinalen skulle afgøres i denne ene kamp.

Kampen fik den værst tænkelige start for Barca, for allerede efter 39 sekunders spil lå bolden i nettet bag Iñaki Peña. En misforståelse mellem Yamal og Koundé skabte en mulighed til Bilbao og efter et par returbolde, sendte Guruzeta bolden i nettet til 1-0. Ude på sidelinjen så man Xavi tage sig til hovedet. Få minutter efter var Guruzeta på spil igen, men denne gang forbi mål. Barca kom sig over chokstarten og begyndte at dominere spillet, mens Bilbao stod tilbage på egen banehalvdel det meste af tiden.

Selvom Barca var klart mest på bolden, var de ikke i nærheden af skabe noget. Der blev spillet meget rundt, men det manglede initiativ fremad banen. Midti halvlegen var der flere dårlige nyheder til Barca, for her måtte Balde udgå med en skade i baglåret. I stedet kom 17-årige Hector Fort på banen. Kort efter blev der endelig noget at glæde sig over for Barcas vedkommende. Christensen sendte bolden frem til Torres, der ville finde Pedri i feltet, men en Bilbao-spiller sparkede bolden ind på Lewandowski, så den gik i nettet til 1-1. Heldig scoring af polakken, men udligningen var en kendsgerning.

Der gik ikke mange minutter inden at Barca-spillerne på ny kunne juble. Yamal modtog bolden i højre side, hvor han trak ind i banen på tværs af feltet, hvorefter han sendte den i nettet, tæt på af den ene stolpe. Klassemål af 16-årige Lamine Yamal. Bilbao reagerede ved at komme længere frem på banen og de tog initiativet i opgøret. Det var tæt på at give dem en udligning efter 42 minutter, men Peña fik afværget forsøget fra Sancet. Hjemmeholdet fastholdt initiativet halvlegen ud, men der kom ikke flere mål i den underholdene første halvleg, hvor Barca var kommet flot tilbage fra Bilbaos chokstart.

Bilbao tog initiativet fra anden halvlegs start og det gav udbytte allerede i det 49. minut. Nico Williams sendte en høj bold ind til Sancet, der headede den i nettet til 2-2. Her svigtede Barcas markeringer i forsvaret. Baskerne fortsatte med at dominere mod et Barca-hold, der havde svært ved at holde på bolden. Det gav hjemmeholdet en god mulighed i det 56. minut, hvor bolden gik tæt over mål. Barca havde mere end svært ved at få spillet til at flyde og de kom ikke i nærheden af Bilbaos felt i en længere periode.

Man skulle hen til kampens 64. minut, før at Barca kom til sin første chance efter pausen, men så var den til gengæld også kæmpe stor. Barca fik en omstilling efter et hjørnespark, hvor Yamal blev sendt alene mod mål, men han brændte ved at sende bolden forbi. Den mulighed burde han have fået mere ud af. Kort efter blev Andreas Christensen afløst af Cubarsí. Bilbao fortsatte med at presse på og Barcas problemer med at skabe noget fortsatte. I det 74. minut var hjemmeholdet meget tæt på at komme foran, da Nico Williams sendte et skud få centimeter forbi mål. Kort efter kom Joao Félix på banen i stedet for Lewandowski.

Baskerne fortsatte med et klart overtag og Barca havde nok at gøre med at forsvare sig. Araujo og Koundé kæmpede godt i forsvaret og de fik god hjælp af Cubarsí og Fort. I det 86. minut begik Bilbaos forsvar en kæmpe fejl, så Yamal fik frit løb mod mål, hvor han driblede forbi målmanden, men han brændte fælt ved at sende bolden over det helt tommer mål. Kæmpe afbrænder, der kunne have afgjort kampen. Ingen af holdene tog for store risici i kampens døende minutter og det blev dermed ved 2-2 da dommeren fløjtede af og man skulle ud i forlænget spilletid.

Det var Bilbao der først viste tænder i den ekstra spilletid, da Nico Williams fik en åben mulighed i feltet, men Araujo kom ned med vigtig blokering til hjørne. Lige efter kom Sergi Roberto på banen i stedet for Pedri. Barca var bedre med end i lange perioder af anden halvlegen og kampen syntes helt åben. Netop som man ventede på dommerens pausefløjt, blev bolden pillet fra Sergi Roberto og sendt videre til Iñaki Williams i feltet. Han ramte først stolpen, men var selv klar på riposten, hvor han gjorde det til 3-2.

Xavi reagerede ved at sende Marc Guiu på banen i stedet for Yamal. Barca forsøgte at få rykket spillet frem på banen og de tog initiativet i opgøret, men uden at Bilbao virkede pressede. I det 111. minut fik Barca muligheden for en udligning, da Guiu kom til en helt åben chance, men afslutningen sad i favnen på målmanden. Minuttet efter kunne Iñaki Williams have lukket kampen på en afslutning tæt foran mål, men Peña fik afværget. Barca havde travlt og de begyndte at virke forhastede i deres pasninger, så Bilbao nemt kunne stoppe hvad der kom. Da kampen var gået ind i sidste minut blev Barca fanget i en omstilling, hvor Nico Williams lukkede kampen med en 4-2 scoring.

Mere skete der ikke og Barca er dermed ude af Copa del Rey.