fbpx
Annonce

Xavi gav debut til stortalentet Ilias Akhomach

FCBARCELONA.DK - 21.11.21

// Espanyol // Ilias Akhomach

instabar


Det kom som en stor overraskelse for alle, at Xavi havde den blot 17-årige Ilias Akhomach med i startopstillingen til kampen i går mod Espanyol. La Masia talentet fik dermed sin debut og det er næppe det sidste man ser til ham.

Da holdet skulle sættes til lokalopgøret mod Espanyol i går, holdt Xavi fast i sine principper om bredt spil over kanterne. Det lå dog også fast, at han ikke havde spillerne til at løse opgaven, for Memphis, Luuk de Jong og Demir var de eneste dispobible angribere.

Artiklen fortsætter under billedet
ps5 art


Derfor kom B-holdets Abde og Ilias Akhomach med i truppen og det var en stor overraskelse, at det blev Akhomach der startede inde og dermed fik sin debut på førsteholdet. Akhomach indledte sæsonen med Barcas ynglingehold, Juvenil A, men rykkede senere videre til Barca B. I går tog han så næste skridt og debuterede for førsteholdet.

Akhomach er født i Barcelona og har marokkanske rødder. Han er en klassisk kantspiller i venstre side, hvor han med sit lave tyngdepunkt, gode teknik og hurtighed, ofte er med til at skabe noget på egen hånd.

I går mod Espanyol spillede han en udemærket kamp, men det var også tydeligt, at han spillede disciplineret. Han gjorde hvad Xavi havde givet ham besked på. Han gav flere prøver på sine evner og han var medvirkende til, at Barca spillede en god første halvleg.

Xavi valgte og at tage Akhomach ud i pausen, hvor han blev afløst af Abde, der debuterede for nogle få uger siden under den midlertidige træner Sergi Barjuan.

Med sin debut banker Akhomach på til førsteholdet, hvor der meget vel kan blive brug for ham i løbet af sæsonen, alt efter hvordan det går med de øvrige angribere i truppen, ikke mindst Dembélé, der under normale omstændigheder vil være førstevalget i angrebets højre side.

.:FORSIDE:.