fbpx
Annonce

Umtiti udgik af Lecce-kamp med en ny skade

Simon Arun Vrábel - 07.11.22

© Getty Images
// Samuel Umtiti

I sin kun tredje kamp for italienske Lecce, måtte Samuel Umtiti lade sig udskifte med ubehag i ryggen og det er ærgerligt for franskmanden, der ellers var kommet så godt fra start på sit lejeophold.

Den franske forsvarsspiller, Samuel Umtiti har i de seneste år været plaget af skader og derfor var det en glædelig nyhed for alle, at franskmanden kunne få en ny chance hos italienske Lecce. Desværre måtte Umtiti på ny udgå med en skade efter hans kun tredje optræden for italieneren og netop franskmandens skadeshistorik har forfulgt ham i de senere år.

Da Samuel Umtiti i 2016 ankom til Barca fra franske Lyon var det som en lovende stjerne og den dengang 22-årige forsvarsspiller viste da også lovende takter fra førstedagen. Men to år senere i 2018, kort før VM i Rusland skulle finde sted, fik Umtiti en knæskade som klubbens læger forsikrede ham om, krævede hvile hvis han skulle komme sig fuldt ud.

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art


Med VM rundt om hjørnet og udsigt til spilletid, fulgte Umtiti dog ikke lægernes råd og spillede i stedet med store smerter igennem hele VM, som Frankrig i øvrigt endte med at vinde. Tilbage stod Umtiti som verdensmester, men med en mere alvorlig knæskade.

Det blev starten på en fireårige periode hvor Umtiti missede langt over halvdelen af Barcas kampe på grund af sin skade og samtidig styrtdykkende hans markedsværdi fra 70 millioner euro til de to millioner, han vurderes til at være værd på nuværende tidspunkt. Den tragiske historie fik dog et gevaldigt positivt løft da italienske Lecce med Marco Baroni som træner tilbød franskmanden et lejeophold hos klubben, som i skrivende stund er placeret på 16. pladsen i den italienske Serie A.

Umtiti spillede de første to kampe yderst overbevisende og både Baroni, spillere og den italienske presse tog notits af, hvor højt niveau at franskmanden viste. Det var derfor en yderst kedelig situation som opstod i udekampen imod Udinese, da Umtiti efter 55 minutters spil måtte lade sig udskifte med smerter i ryggen. Det positive er, at det ikke var knæskaden som var vendt tilbage, men den lange skadeshistorik ser ud til at forfølge den franske verdensmester som i dag er 28 år.

Igennem sin karriere har Samuel Umtiti vundet VM og U20 VM med Frankrig. Med Barca har Umtiti vundet den spanske liga to gange, den spanske Supercup to gange og Copa del Rey tre gange, samt to yderligere trofæer med franske Lyon.

.:FORSIDE:.