Officielt: Præsidentvalget er udskudt

FCBARCELONA.DK - 15.01.21

© FC Barcelona

Der bliver ikke holdt præsidentvalg i FC Barcelona den 24. januar. I en officiel udmelding fortæller Barca, at man grundet myndighedernes coronarestriktioner, ikke er i stand til at afholde valget som planlagt.

I dag holdt Barcas midlertidige ledelse et virtuelt møde med de catalanske myndigheder, for at drøfte situationen omkring præsidentvalget den 24. januar, specielt set i lyset af coronasituationen i Catalonien.

Her meddelte de catalanske sundhedsmyndigheder, at man ikke kan tillade at klubbens medlemmer krydser kommunegrænser, for at komme til det afstemningssted der er nærmest deres bopæl.

Svaret fra Barca var, at det derved er umuligt at afholde præsidentvalget, da restriktionerne vil forhindre tusindevis af de 110.000 stemmeberettigede medlemmer i at afgive deres stemme.

I stedet bad Barca myndighederne om tilladelse til, at medlemmerne kan brevstemme, noget som lovgivningen ikke giver mulighed for i dag. Den anmodning vil de catalanske myndigheder nu vurdere. Et valg med brevstemmer vil dog ikke kunne nås allerede den 24. januar.

Dermed ligger det fast, at valget den 24. januar ikke gennemføres og der altså heller ikke sat en ny dato på. Det hele afhænger dels af udviklingen med corona, dels om de catalanske myndigheder åbner op for at brevstemme.

.:FORSIDE:.