Maradonas to sæsoner i Barca var turbulente

FCBARCELONA.DK - 27.11.20


Hele fodboldverden sørger over tabet af Maradona og i Barcelona mindes man de to sæsoner argentineren var i klubben. Her var der dog tale om et turbulent ophold der bød på både titler og problemer udenfor banen.

Allerede inden skiftet til Barca i 1982 var der polemik om Maradona, for det argentinske fodboldforbund AFA kæmpede for at holde den unge Maradona i hjemlandet. Det lykkedes dog ikke og Maradona kunne starte på sit europæiske eventyr i den catalanske hovedstad.

Barca betalte dengang 1.200 millioner pesetas, svarende til 7,2 mio. euro, hvilket var rekord for en spillerhandel dengang. Det var den daværende præsident Josep Lluis Nuñez der fik handlen på plads.

Maradona skabte store forhåbninger hos de catalanske fans, der dengang ikke var så forvænt med titler som i dag, f.eks. var mesterskabet ikke vundet siden 1974.

Maradona henrykte da også hurtigt de catalanske fans på Camp Nou, men der gik ikke lang tid før historierne udenfor banen begyndte at fylde mere end spillet på banen. Maradona gik i byen hver aften og havde svært ved at komme op om morgen, hvilket fik træner Menotti til at flytte holdets træning til om eftermiddagen.

Der var historier om drukture og det var også i Barcelona at Maradonas problemer med stoffer begyndte, et problem der fulgte ham det meste af livet.

På det sportslige plan vandt Barca Copa del Rey og den spanske Supercup i Maradonas første sæson, men ikke mesterskabet, der gik til Bilbao.  Den sæson blev det til en sejr i El Clásiso i Madrid, hvor tilskuerne på Bernabeu klappede af argentineren, en gestus der kun siden er givet til Ronaldinho og Iniesta.

Sæsonen efter blev turbulent. En brækket ankel holdt Maradona ude i tre måneder og en slåskamp i Copa del Rey finalen i 1984, udviklede sig til et gedigent masseslagsmål på banen. Det blev Maradonas sidste kamp for klubben.

Inden da havde Maradona haft flere sammenstød med Barcas ledelse og her belsuttede man, at man ikke længere ville have den kontroversielle spiller i klubben. Han var tvunget til at rejse og valget faldt overraskende på Napoli, der på det tidspunkt ikke hørte til toppen af italiensk fodbold.

Maradona nåede at spille 58 kampe for Barca, hvor han scorede 38 mål.

.:FORSIDE:.