fbpx
Annonce

Liste: De mest værdifulde spillere i La Liga

Simon Arun Vrábel - 06.10.23

// La Liga

Avisen Marca har samlet en liste over de mest værdifulde spillere i La Liga, og selvom Barca kun har én spiller med blandt de fem dyreste, så er det en liste, hvor den catalanske storklub sidder på hele ni pladser i top 20.

Det er den catalanske avis Marca, som har kigget nærmere på spillerværdien af de 20 mest værdifulde spiller i den bedste spanske række, og selvom det ikke er overraskende, at Real Madrid og Barca dominerer listen, så er det alligevel bemærkelsesværdigt, at kun tre spillere ikke kommer fra én af de to mastodonter.

Artiklen fortsætter under annoncen


Listen som avisen bringer, er lavet med udgangspunkt i de spillervurderinger som den anerkendte fodboldportal Transfermarkt har lavet, og her er én af de mest bemærkelsesværdige ting ved listen, at blandt de 20 navne, er ni fra Barca, otte fra Real Madrid, imens Real Sociedad har to spillere repræsenteret og Villarreal en enkelt.

Set med Barca-spiller er det yderst positivt, at klubben – efter dens enorme økonomiske udfordringer i de seneste år - har hele ni spillere repræsenteret. Marca bider mærke i, at der kun er en enkelt spiller i top-5, men man skal samtidig huske på, at mange af Barcas spillere forsat er unge, og derfor har et enormt potentiale. Her er der både tale om akademi-spillerne Lamine Yamal og Fermín López, imens spillere som Balde og Pedri og Gavi er henholdsvis 19 og 20 år.

De har derfor mange år foran sig til at øge deres markedsværdi, og især Balde er et godt eksempel, for hans værdi steg på en enkelt sæson fra fire millioner euro til 50 millioner. Værdisat til netop dette beløb finder man også João Cancelo og João Félix, og imens førstnævnte reelt set forsat tilhører Manchester City, så er João Félix Atlético Madrid spiller, men faktum er, at sandsynligheden for nogle af de to spillere vender retur til deres respektive klubber er meget lav.

Listen starter ved 40 millioner euro, og her er det afslutningsvis værd at bemærke, at avisen har fundet plads til Martin Zubimendi fra Real Sociedad og Yeremi Pino fra Villarreal, men at avisen også kunne have valgt at inkludere endnu en Barca-spiller, nemlig Andreas Christensen. Den danske forsvarsspiller har nemlig også en værdiansættelse ifølge Transfermarkt på 40 mio. euro, og det ville i så fald have betydet, at halvdelen af de mest værdifulde spillere i La Liga er Barca-spillere.

Du kan se hele listen her (Priser er angivet i euro):

1. Vinivius Jr., Real Madrid (150 mio)
2. Jude Bellingham, Real Madrid (120 mio)
3. Pedri, Barca (100 mio)
4. Rodrygo, Real Madrid (100 mio)
5. Fede Valverde, Real Madrid (100 mio)
6. Gavi, Barca (90 mio)
7. Eduardo Camavinga, Real Madrid (85 mio)
8. Aurelien Tchouameni, Real Madrid (85 mio)
9. Frenkie de Jong, Barca (75 mio)
10. Ronald Araújo, Barca (70 mio)
11. Eder Militao, Real Madrid (70 mio)
12. Jules Koundé, Barca (60 mio)
13. Raphinha, Barca (60 mio)
14. Alejandro Balde, Barca (50 mio)
15. João Félix, Barca (50 mio)
16. Mikel Merino, Real Sociedad (50 mio)
17. João Cancelo, Barca (50 mio)
18. Thibaut Courtois, Real Madrid (45 mio)
19. Yeremi Pino, Villarreal (40 mio)
20. Martin Zubimendi, Real Sociedad (40 mio)



.:FORSIDE:.