fbpx
Annonce

Hvem er det der har købt 25% af Barca Studios?

Simon Arun Vrábel - 03.08.22

// Økonomi

Barca har solgt 25% af Barca Studios til virksomheden Socios.com og det er nok de færreste for hvem dét navn ringer en klokke. Derfor tager vi her på fcbarcelona.dk et indblik i, hvilken virksomhed det det er.

Laporta har formået at lave endnu en stor handel hvor man har sikret yderligere 100 millioner euro i klubkontoen til gengæld for 25% af Barca Studios, som er den virksomhed som blandt andet håndterer klubbens sociale medier, digitale produktioner og Barca TV.

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art


Joan Laporta havde på klubbens seneste generalforsamling fået godkendt muligheden for at sælge helt op til 49% af Barca Studios men man vurderede altså ikke, at det var nødvendigt at sælge så stor en andel, i hvert fald ikke i denne omgang. Salget er – modsat tv-rettighederne – permanente og ikke tidsbegrænset og det betyder at man kun kan købe rettighederne tilbage, hvis man indgår en ny handel med Socios.com.

Socios.com er en virksomhed som specialiserer sig inden for NFT (Non Fungible Tokens) og almindelige Tokens. Selvom konceptet kan virke meget nørdet for de fleste, så har andre store klubber allerede indgået samarbejde med Socios.com og her er tale om klubber som Manchester City, Roma, Milan, Juventus, Galatasaray, PSG og Atlético de Madrid. Ifølge mediet Business Insider så arbejder virksomheden med hele 60 fodboldklubber rundt omkring i verden og dens app bruges af 1,2 millioner mennesker.

Socios.com er en del af Mediarex gruppen som beskæftiger sig inden for sport og underholdning og blev grundlagt i 2006. Virksomheden har flere kontorer rundt omkring i verden, herunder Madrid, Miami og London og beskæftiger mere end 200 ansatte i 27 forskellige lande.

Med salget og den ekstra indkomst som Laporta og hans team har sikret klubben, forventes det at man kan begynde at indskrive nogle af de mange spillere som man har købt.

.:FORSIDE:.