fbpx
Annonce

Freixa: "Laporta kan bringe Barca i stor fare"

Christoffer Alexander Dela-Westerberg - 06.01.21

// Præsidentvalg

Toni Freixa deltog forleden i et dybdegående interview med den spanske sportsavis Marca. Barca-præsidentkandidaten var ved denne lejlighed ikke bleg for at dele ud af en række kontante udmeldinger.

Med under tre uger til præsidentvalget i FC Barcelona har præsidentkandidaten, Toni Freixa, været ude at kommentere på en stribe aktuelle temaer i klubben, lige fra Erling Haaland, Lionel Messis nylige kommentarer hos La Sexta til modkandidaten, Joan Laporta.

Vi bringer her nogle af de mest opsigtsvækkende kommentarer:

Du var medlem af Barcelonas komité under Josep Maria Bartomeu. Kunne du forudse, det der skete for Barcelona?
Du bliver blot nødt til at tage et kig tilbage i nyhedsarkivet. I 2015-kampagnen bemærkede jeg allerede, at der var et projekt kørende, der baserede sig på "Galactico-signings", og at man ikke lagde vægt på fodboldakademiet (La Masia, red.). Det var en præsidentiel model. Det er ikke fordi, jeg kan se ud i fremtiden, jeg kender bare klubben og de mennesker, der har styret den, meget indgående.

Sæt ord på Barcelonas aktuelle situation.
Det er en kritisk situation, forårsaget af forsømmelig ledelse og en pandemi. Vi er nået til et punkt, hvor vi kan sætte alt over styr. Vi er nødt til at sætte en stopper for diverse spekulanter uden for klubben, som er dem der spreder løgne i valgkampagner som denne, ved at fortie løgne og promovere kandidater sponsoreret af folk ude fra, der ønsker at overtage klubben.

Hvilke løgne taler du om?
Der er interesser udefra i at kontrollere klubben. Det er tid til, at vi fortæller medlemmerne, at klubben er vores og advarer dem mod faren ved at havne i hænderne på tredjepartsinteressenter.

Har det politiske apparat også indflydelse?
Det er der flere informationer, der peger i retning af, og det er endnu ikke blevet afvist. Der er interesse i, at den nye Barcelona-præsident skal have en bestemt politisk profil. Nogle kandidater har mødtes med både aktive og tidligere politikere. Dette er offentligt kendt, ikke blot noget jeg siger.

Hvordan forholder dit kandidatur sig til alt dette?
Vi er det eneste kandidatur, der aldrig vil lade sig presse af politiske partier, medier eller tredjepartsinteressenter, der nu igennem år har fået mere og mere indflydelse på håndteringen af klubben. Vores eneste motivation er at forsvare klubbens interesser, og det ved medlemmerne. Vi er det eneste oprigtige kandidatur.

Tror du på Erling Håland-rygterne?
Alt det om Håland er blevet en komisk farce. En kandidat nævner hans navn og nogle timer efter afkræfter (Hålands agent) Mino Raiola det. I tilfældet med Jordi Cruyff var det ham selv, der fortalte, at han ikke har nogen forbindelse til præsidentvalget. Disse medlemmer, der står bag udtalelserne, opfører sig disrespektfuldt.

Hvad så med Xavi Hernández?
Lluis Carreras og jeg har talt med Xavi, og det er på tide at gøre dette, da han ser ud til at være indbegrebet af en oplagt trænerkandidat og indbegrebet af Barcelona. Vi kan røbe så meget som, at han udelukkende ønsker at være træner - ikke have andre ansvarsområder. Det er blevet offentligt fortalt, at han kommer til at blive generel manager, men det harmonerer ikke med Xavis vilje.

Men i så fald er der vel ikke længere brug for Ronald Koeman?
Dette er grunden til, at jeg siger, at du bliver nødt til at fortælle sandheden. Dem der lyver overfor medlemmerne opfører sig ikke retfærdigt.

Tror du, at Joan Laporta er favorit?
Ikke på nogen måde. Medlemmerne ved udemærket, hvem Laporta er, og hvordan han styrede Barcelona. Han efterlod en klub med en gæld på 450 mio. euro og en årlig omsætning, der lå under dette beløb. Hvis Laporta bliver valgt, kan klubben havne i alvorlig fare.

Hvad synes du om Messis nylige interview?
Det efterlod mig med en rigtig god fornemmelse. Jeg så en Leo, der er klar over, hvilken forfatning klubben befinder sig i, men som alligevel sætter Barcelona foran alt andet i håbet om at præstere og få succes. Hvis jeg bliver valgt ind som præsident, ved jeg præcis, hvad jeg vil sige til ham, og frem for alt vil jeg lytte til ham.

Hvorfor taber La Masia fortsat terræn?
Det er en konsekvens af at hente 50-60 spillere ind, som ikke kommer fra vores akademi, og som har blikket rettet mod interesser udenfor klubben. Vores ungdom indser hurtigt, at der venter dem en enorm udfordring og vælger derfor at rejse. Der har ikke været nogen tillid til vores egne talenter, med undtagelse af Ansu Fati - men det er fordi, han er fænomenal. Araújo og Mingueza ville ikke have fået chancen, hvis Piqué og Umtiti ikke havde været skadede.

.:FORSIDE:.