fbpx

Dembélé får frikøbsklausul på 50 mio. til sommer!

Simon Arun Vrábel - 25.09.22

// Ousmane Dembélé

L'Equipe bekræfter de rygter som tidligere har været i den catalanske presse om at Ousmane Dembélé har en frikøbsklausul på kun 50 millioner euro og at hvis denne aktiveres får franskmandens og hans agent halvdelen.

Der skulle gå et helt år før historien om Dembélés kontraktforlængelse blev afsluttet, for i løbet af denne sommer skrev partnerne under på en ny kontrakt som holder franskmanden yderligere to år. Det franske medie L'Equipe bekræfter nu rygterne om, at Dembélé har en utroligt lav og meget atypisk frikøbsklausul i sin kontrakt.

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art


Helt specifikt er der tale om, at Ousmane Dembélé har fået skrevet ind i sin kontrakt, at han fra starten af næste sæson har en frikøbsklausul på 50 millioner euro. Det beløb må anses som værende meget lavt når man tænker på, at Dortmund i 2017 modtog svimlende 125 millioner for den dengang 20-årige franskmand. I dag vurderer Transfermarkt.com den hurtige angriber til at have en markedsværdi på 50 millioner euro og derfor vil det mest normale være, at hans frikøbsklausul lå langt højere.

Til sammenligning har hovedparten af de øvrige nøgelspillere i truppen en klausul på op til 1 mia. euro.

Den største udfordring for Barca og Dembélé med at få enderne til at mødes i en ny kontrakt var, at Dembélé og specielt hans agent Moussa Sissoko, forlangte beløb som lå så langt fra hvad Barca ønskede at betale. Som resultat deraf blev forhandlingerne af flere omgange sat på pause og det var først efter flere fejlslagne forhandlinger med andre storklubber, at dialogen blev genoptaget.

Den fransk avis bekræfter desuden de tidligere rygter om, at der i Dembélés kontrakt står, at hvis hans frikøbsklausul bliver aktiveret af en anden klub, skal halvdelen af de 50 millioner euro deles imellem franskmanden og hans agent. Det betyder med andre ord, at de hver kan se frem til 12,5 millioner euro hvis Dembélé skifter klub i løbet af næste sæson og spørgsmålet er så, om det i sig selv kunne være en motivationsfaktor for at forlade Camp Nou.

Det er svært at vurdere om det er Dembélé selv eller hans agent som går så meget op i det økonomiske aspekt, for den franske angriber er generelt meget fåmælt, men rygterne fra omklædningsrummet og kommentarerne fra Xavi går på, at Dembélé er yderst vellidt i Barca og specielt i denne sæson har han bidraget meget til holdets succes på banen..:FORSIDE:.