fbpx
Annonce

Barcas tidlige Europa-exit er skidt økonomisk nyt

Anders Lang Jensen - 25.02.23

// Europa League

Torsdag blev Manchester United endestationen for Barca i denne sæsons kampe i europæisk fodbold, da holdet røg ud af Europa League. Det skaber mere luft i programmet, men er til gengæld skidt nyt for klubbens økonomi.

Da Barca i efteråret røg ud af Champions League-gruppespillet, var det særdeles dårligt nyt rent økonomisk, fordi præmiepengene i turneringen er på et niveau for sig. Økonomien i Europa League er også attraktiv, men Barcas tidlige exit gør dermed, at klubben misser det budgetterede økonomiske mål.

Artiklen fortsætter under annoncen


Barca har til denne sæson budgetteret med at tjene minimum 20 millioner euro i præmiepenge fra europæisk fodbold, men klubben når ikke i nærheden af den målsætning. Ved at vinde Europa League kan man indkassere omtrent 15 millioner euro, men dem får Barca altså ikke fingrene i.

Allervigtigst for den økonomiske situation er dog stadig, at Barca ikke gik videre i Champions League i denne sæson. Alene ved at nå til ottendedelsfinalen i turneringen indkasserer man 10 millioner euro, men Barca fik kun et mindre millionbeløb for de forskellige gruppekampe i efteråret.

Nu er der ikke udsigt til flere præmiepenge fra europæisk fodbold i denne sæson, og det skaber blot et endnu større tryk på ledelsen for at finde økonomiske løsninger. Derfor arbejdes der på højtryk for nye sponsorater, spillersalg og andre alternativer muligheder.

terstegen37

.:FORSIDE:.