fbpx
Annonce

Barca vil ikke have sine talenter med til OL

Peter Vyff - 16.03.24

 


Barca har i de sidste par sæsoner set flere unge spillere få deres gennembrud på førsteholdet. Catalanerne er dog bekymrede over den store belastning, og ledelsen skulle derfor have frabedt sig talenternes deltagelse til OL.

Selvom Barca har lidt af økonomiske problemer i efterhånden mange sæsoner, er det alligevel lykkedes at samle en konkurrencedygtig spillertrup. Det skyldes især de mange talenter, der har fundet vej til førsteholdet, hvor de har fået deres helt store gennembrud.

Ronald Araújo er et godt eksempel på dette, da han i dag betragtes som én af de bedste forsvarsspillere i verden. Midtbane-duoen, Pedri og Gavi, høster også store roser, og de har begge vundet Golden Boy-trofæet, som også Alejandro Balde var med i kampen om sidste år.

Artiklen fortsætter under annoncen


Alle spillerne har dog allerede døjet med flere skader, hvilket i høj grad skyldes den store belastning tidligt i deres karriere. Det understreges især af Pedris debutsæson, hvor han spillede mere end 3.500 minutter for Barca samtidig med, at han også deltog i Spaniens VM-kvalifikation, EM-slutrunden og tilmed det udskudte OL.

Spanieren har dog været hårdt plaget af skader lige siden, og det er noget som ledelsen for alt i verden ønsker at undgå for spillere som Lamine Yamal og Pau Cubarsí. Catalanerne skulle derfor ifølge nyhedsstationen Cadena SER have bedt det spanske fodboldforbund om, ikke at udtage Barcas ungdomsspillere til OL og endda EM-slutrunden.

Det omfatter hovedsageligt Yamal og Cubarsí, men ledelsen er også opmærksomme på at beskytte Pedri, Gavi, Balde og Ferran Torres, der har siddet ude med skader i denne sæson. Barcas ønske kommer dog til at gå i strid med fodboldforbundet, og sandsynligvis også spillernes egne ambitioner.

Det er derfor fortsat uvist, hvordan sagen kommer til at ende ud for alle parter. Det store ansvar er dog hos landstræneren, Luis de la Fuenta, der står med det endegyldige ansvar for landsholdsudtagelsen, og det bliver spændende at se, hvordan han forholder sig til skadesproblematikken.

cubarsi10F

// Olympiske Lege
.:FORSIDE:.