Barca fik ingen spillere i top 10 ved Ballon d'Or

FCBARCELONA.DK - 31.10.23

// Ballon d'Or

Barca har ofte spillet en hovedrolle ved den årlige Ballon d'Or galla, men denne gang blev det en noget sekundær rolle for klubbens spillere. Bedst placerede spiller blev Lewandowski på en 12. plads.

I går aftes blev Ballon d'Or afholdt og her løb Leo Messi med æren for ottende gang i karrieren. Kåringen blev begrundet med Messis store betydning for at Argentina vandt VM for et lille år siden.

I Barcelona glæder man sig over Messis kåring, for selvom det er mere end to år siden han repræsenterede den catalanske klub, føler man stadig han hører til i den catalanske hovedstad. Hans syv foregående Ballon d'Or trofæer har alle været som Barca-spiller.

Til gengæld måtte man i Barcelona erkende, at man ikke har spillere i truppen, der kunne gøre sig gældende i 2023 kåringens top 10. Lewandowski fik en 12. plads, hvor det var hans betydning for klubbens mesterskab og sejr i supercuppen, samt hans titel som ligatopscorer, der var begrundelsen.

Polakken blev fulgt tæt af Ilkay Gündogan på en 14. plads på grund tyskerens enorme betydning for Manchester Citys tre titler i sidste sæson med mesterskab, FA Cup og ikke mindst Champions League.